Webcafe

Да бъдеш Сергей Станишев

Ники Русиновски Ники Русиновски
18.11.2010, 17:22 (обновена 19.11.2010, 14:12)
Сергей Станишев

Снимка: © БГНЕС

В новия си филм Сергей Станишев има твърде много реплики

Не е лесно да бъдеш Сергей Станишев. По принцип... пък в наши дни е съвсем трудно.

От една страна, лидерът на БСП редовно е "на работа" в събота и неделя. Все гледа и драпа някъде нещо да каже против правителството - на какъвто и да е форум и по какъвто и да е повод - само и само медиите, които в уикенда са жадни за новини, да го цитират.

Това са ония същите медии, които той днес нарече зависими. От правителството, от кого.

От друга, Станишев нещо работи и през седмицата. Ще кажете, оздравява БСП след като избирателите я изгониха с шут от властта, подготвя я за нов мандат след като правителството на Бойко се провали (както С.С. твърди и очаква да стане). Тц, надали...

Всъщност, и през седмицата той пак прави същото - вре се къде ли не и говори какво ли не, стига да е против Бойко Борисов, правителството, ГЕРБ и тяхното управление.

Днес научихме например, че в изпълнителната власт се виждало раздразнение, когато й се задават неудобни въпроси от журналисти. Сякаш когато той беше премиер, журналистите можеха да питат когато каквото си искат или получаваха отговор на въпросите си.

Сергей ни обясни и какво било демокрация. И свобода на медиите.

Но да не се объркате нещо - това, че всеки ден се раждал нов виц за Бойко Борисов, не е знак за демокрация, а за липса на свобода на словото. Пълзящ преврат.

То е ясно, че в стремежа си да очерни управляващите на всяка цена, лидерът на БСП носи вода от девет кладенеца. Това е новият филм, в който С.С.  участва вече повече от година - откак загуби изборите.

Ясно е също, че в някои от кладенците вода има. Има много неща, за които правителството може - и трябва - да бъде критикувано.

Обаче важното е в случая, че Станишев е човекът, който като бивш министър-председател има най-малко основание да се обажда.

Просто е безпринципно.

Или трябва да припомняме той какви ги вършеше докато беше премиер?...

А сега го играе опозиционер. Това - човекът, който като управляващ нарече опозицията „палячовци".

Същите тези „палячовци" от Синята коалиция и сега - за разлика от Станишев - макар да подкрепят правителството, са истинската и градивна опозиция на това управление.

А Станишев... Станишев по-добре да мълчи.

Oще: бсп  демокрация  зависимост  медии  правителство  сергей станишев 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.01.2011, 09:59

9 bat svet | 09.01.201115:48

"Антоне! Казваш да се самофинансират. Разтуряха ТКЗСтата, разпродадоха и разграбиха каквото имаше и рекоха селяните да се самоизхранват. " - Така е, но ТКЗС-та преди да хранят селяните, успяха да откраднат каквото имаше от старите селяни и "буржоата" и го дадоха на крадливите и неграмотни селяни.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.01.2011, 09:59

8 bat svet | 09.01.201115:47

А Станишев... Станишев по-добре да мълчи. Вече става досаден и смешен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.10.2010, 09:59

7 el viejo | 21.11.201010:21

Браво авторе!
Продължавай да громиш социалистите и всякакви пръкващи се нови леви политически формации и техните лидери!
Ако си талантлив, генерал Бойко Борисов ще те забележи и ще имаш блестяща кариера!
За сега на угодничество го докарваш до някъде, ама нещо е постна "манджата", която поднасяш.
Дерзай! Времето сега работи за такива като теб.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.07.2010, 13:10

6 чичо | 20.11.201018:28

Антоне! Казваш да се самофинансират. Разтуряха ТКЗСтата, разпродадоха и разграбиха каквото имаше и рекоха селяните да се самоизхранват. Преди това се изхранваха, че и града хранеха. Сега храните са вносни. Разтуряха и разграбиха предприятията в града и работниците тръ гнаха да стават фирмаджии, да се самоизхранват. В резултат, на пазара само вносни промишлени стоки. Сега ще унищожим и БАН, защото не се самофинансират. И така сме изостанали, но с тая постъпка ще изостанем за вечни времена! Според мен държавата трябва да им плаща, да ги държи и за да си възвърне парите, да им поставя задачи които да решават. Определено има какво да правят, но в партийните централи и в министерствата смятат, че те са най-компетентни (в добрия случай) В по-вечето случаи обаче се занимават с осребряване на постовете си, съобразявайки се само с партийните си началници, ако ги имат. Мислят не какво и как да се направи заобщото благо, а как да се дръпне по голямо парче! 20 години реформи без градивност. Осланят се изключително само на пазара. Трябва да има изработен план по който и опозиция и управляващи да работят и не само в едн асфера - Едни обръщат внимание са мо на банките, други на пътищата и т.н. А най-важни са хората - да се чувстват сигурни, необходими и удовлетворени от резултата на труда си.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.07.2010, 13:10

5 чичо | 20.11.201018:01

Мисля, че журналистът е длъжен да спазва някои правила. Освен когато е работи в партиен орган, трябва да бъде безкомпромисен, но толерантен. А собствените му пристрастия не бива да прозират, не е професионално! То не че са професионалисти тук, но трябва да се учат. Ние, коментиращите, можем да проявяваме пристрастия, журналиста - не! Той отразява новината. Като иска да влезе като читател във форума с ник и да си вилнее до насита. Темата - Станишев пародира ББ. Какво правеше ББ докато беше опозиция? А какво прави и до сега като управляващ? - Всеки ден се оплаква от наследството Станишево. Аз лично смятам, че нещата са много по-зле сега! Съдя по джоба и хладилника си. Работя по-вече, получавам по-малко. Същото е и с колегите ми. Броят на работещите във фирмата се съкрати драстично - тоест, има по-вече хора на улицата. Някои заминаха на вън, други са без работа, трети ходят от фирма на фирма, кога им платили, кога - не.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

4 pueblo | 20.11.201000:16

АМИ ПАЛЯЧОВЦИ СА РАЗБИРА СЕ! НЕ ЛИ?!? КАТО ОПОЗИЦИЯ БЯХА ПАЛЯЦИ,СЕГА СА ДВОИНО ПО-ГОЛЕМИ!!!! А ТЕЗИ ,КОИТО ГИ ДОВЛЯКОХА НА ВЛАСТ.....ДА ДУХАТ СУПАТА Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.11.2010, 16:47

3 Начко | 19.11.201019:40

Бащата на Кнут Хамсун се казва Педер Педерсен Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

2 Anton Andonov | 18.11.201023:08

Сергей Станишев е малката марионетка на големия бизнес. Плащат му за да подкрепя червените интереси и интересите на едрия бизнес. Защото едрия бизнес са бивши и настоящи червени боклуци, които години наред дори и сега продължават да сасипват държавата. Ами как ще се справи новото правителство, като постоянно сме свидетели на медийни атаки, провокации, измислени до смешни обвинения. Какви имоти имал Цветанов, здравната система била унищожена. Ами да докато БСП беше на власт, червените дърти доктори боклуци, дето бяха в болниците като шефове, разпродадоха имуществото, отдадоха го под наем или просто продължително и целенасочено нищо не правиха за подобряване на условията в болниците. Липса на каквото и да е менажиране. Никаква нова техника, уреждане на роднини за сестри и доктори. Същото е и в БАН. Учени - стари кооператори, дето освен руски нищо друго не знаят. Липса на проекти, развитие. Като са много умни, способни, защо не поемат издръжката си изцяло сами. Защото са неспособни научни работници, които незнайсно как и по какви пътища са станали доценти, професори и какви ли не там научни ръководители. Смях. Всичко показва едно, по добре млади и неопитни, отколкото, дърти и нескопосани. Недалновидни, старчоци обсебили цялата ни администрация в държавните учреждения, които само си клатят краката и в крайна сметка пак работят за себе си, а не за хората. Сергей Станишев е последната вълна на отчаянието, като Първанов, този обикновен историк и ловец, но толкова тежък в думите си а такова празнословие и липса на смисленост. Ами енергийните магнати Овчаров, Ковашки, това са само медийните имена. Колко ли хора трябва да се изброят, колко ли от тези имена са намесени в очевадни скандали с доказателства срещу тяхната дейност и никакво правосъдие. Къде е съда, ами то е повече от ясно. България никога няма да се оправи - това клише. Крайно време е да се спре да се мисли затова, а да се мисли как да се махнат хората оттук. Умен човек в България няма.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2010, 21:31

1 scorpio | 18.11.201019:52

"Синята коалиция .... са истинската и градивна опозиция на това управление."
Я пак? Кой "градивно" ни набута в гьола като подкрепи със суперлативи бюджета за 2010 (и двата)? И сега - пред бюджет 2011, който принципно не се различава от предишния - обърна тавата? И най-лицемерно се "въздържали - да не ги приравнят със социалистите... какъв им бил дерта? Не - дали България ще "гушне букета" до месец - два, а дали нямало да заприличат на "върлите си врагове"... все едно има значение с процентите подкрепа, който имат и те и "враговете" им.
Градивна или безпринципна? Безпринципна или тяснопартийно егоистична? Нищо "истинско" няма в нея!
А Сергейчо си е детенце... но поне има бъдеще защото се учи от грешките си и от БСП му вярват.
За бат'Говорителя - ясно - или добро или нищо...
   

оценка

+0 -0