AdCafe

Как Долф Лундгрен накара багери да правят лицеви опори

AdCafe
30.10.2018, 14:40 (обновена 31.10.2018, 17:45)

Volvo с нова впечатляваща реклама след шпагата на Ван Дам

Помните ли онази реклама на камионите Volvo, в която едно от лицата на екшъните на '80-те години - Жан Клод Ван Дам, прави шпагат на върха на два камиона?

Кампанията тогава беше дело на рекламната агенция Forsman & Bodenfors и не само, че беше голям успех за компанията, но спечели и три награди "Златен лъв" в Кан.

Новият им общ проект отново е с участието на актьор, също познат най-вече със своите екшън роли през '80-те и '90-те години. Става дума за шведа Долф Лундгрен, познат на зрителите от филми като "Роки 4", "Универсален войник" и "Непобедимите".

В нова реклама на строителните машини на Volvo Лундгрен играе сержант, който тренира багери. Прочетохте правилно - тренира багери.

Строителните машини са в ролята на неговите послушни войници, а той лае срещу тях обиди и команди като ги кара да правят различни упражнения, докато за фон звучи хитът "Pump it up" на Technotronic.

Резултатът е визуално впечатляващ - багери, които правят неща, които човек едва ли би очаквал от тях, с помощта на своя подвижна стрела, кофа и мощната хидравлика - от обръщане на гигантски гуми, през лицеви опори до набиране на лост.

Вероятно всеки би заподозрял, че случващото се във видеото е дело на огромна група специалисти по визуалните ефекти. Задкулисен клип показва, че всичко, което виждаме на екран, е напълно реално, макар понякога да са нужни по-мощни двигатели и по-здрава стомана.

Все пак рекламата няма за цел да е само развлекателна, но и да демонстрира възможностите на машините. Упражнението с обръщане на гуми в кал, например, разчита на прецизността на стрелката и подвижната стрела, за да бъдат захванат гумите на правилното място.

Инструкторът Адам Линдберг е човекът, който е в по-малкия багер за друг впечатляващ момент - този с набирането на лост. В случая багерът е вързан за кран посредством вериги, но всичко това е само предпазна мярка в случай, че нещо се обърка. Всъщност не кранът вдига машината при набиранията - Линдберг я управлява така, че тя да направи това сама с помощта на своята подвижна стрела.

Самият рекламен клип завършва с послание от типа "Не правете това у дома си", защото със сигурност би се намерил строителен предприемач, който така да рискува машините си.

А покрай новата, свежа рекламна продукция на Volvo ви припомняме и другия култов клип с участието на Жан-Клод Ван Дам:

Oще: volvo  долф лундгрен  жан-клод ван дам  развлечение  реклама  рекламен клип  строителни машини  строителство  творчество 


Още от Реклама

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.