Нищо ново в цесекато | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Нищо ново в цесекато

Станил Йотов, 7 дни спорт
04.08.2010, 11:23 (обновена 04.08.2010, 15:49)
Димитър Борисов и Йоан Андоне

Снимка: © БГНЕС

И румънският треньор Йоан Андоне май си тръгна, защото не му платиха...

"Алоууу, седем дена спорт ли сте? Мене ме казват Боре, Боре от Кюстендил... Я да напишеме една статия за цесекато. Охрана бехме на стадионо им в Панчарево, ама не ни платиа. Къде 800 лева чекам..."

Какво да ти напишем, бе, чичин? Това е всяка седмица, от две години насам. Счупиха ни телефоните да се оплакват такива като теб. И все от ЦСКА, и все за пари. На един дължат заплата. На друг - премия. На трети - комисиона. Четвърти сменял щрангове на Армията и не си взел парите. Петия го метнали с нещо друго. Чак и Ставри Калинов навремето се беше обадил да се оплаче, че не са му платили за оня паметник пред Армията. Същият, дето го цвъкат гугутките и никой не се сеща поне да го забърше.

Хайде, средният кюстендилец от охраната ще чака. Онзи със щранговете - и той, мениджърът с комисионата също. Ставри Калинов пък няма да си отнесе паметника в мазето.

Обаче футболистите не могат да чакат. Там или плащаш навреме, или почват скандалите.

А в ЦСКА от две години са само скандали за заплати. И няма оправия. Няма и купи, само калъфки.
Да ги питаш тогава с какъв акъл накупиха половин дузина чужденци това лято? Хем се париха от същата история през зимата. Довлякоха цял отбор румънци. Ама тези бързо избягаха, като усетиха за какво става въпрос. Вместо да си седнат на задника, да карат с каквото имат, или поне да се огледат за някой от "А" група, от Армията пак я подкараха с чужденците. Само че сега с италианци, ганаец и холандец. Че и един ирландец чака на опашката за договор.
Емил Костадинов и Павел Дочев в момента се разкарват из Армията с мокри кърпи на главите. Притеснени са. И как няма да се притесняват? Единият довел играчи отвън, ама няма с какво да им плати. Другият пък приел същите тези, дето сега не играят.

Защото в ЦСКА новата селекция хем я има, хем я няма

Има я на книга. Ама я нямаше на терена срещу Левски. Първият чужденец бил контузен, вторият се направил на контузен, а третият си бил спънат по рождение. Щели да се оправят, ама с по един компрес от десетина хиляди евро. Ха сега, де!

Всъщност един от новите игра. Някакъв италианец, Акуаро ли е, какъв е там. Сигурно е добър, ама по душа. Или на карти, ако играе белот. Какъв защитник си, дето ще си оплетеш краката точно когато оня Дембеле ти връхлита като болид от Формула 1? Сори, ама изгоненият като безнадежден тролейбус Киро Котев щеше да сръфа французина и толкова. А италианецът извъртя пирует като Мая Плисецкая в "Лебедово езеро". Ама имало фаул в нападение? Дрън-дрън...

Питам: къде отидоха суровите типове в защитата?

Ще събориш на земята Джеки или Цоньо Василев, ама друг път. Най-много като те фраснат и да изхвърчиш чак до тъча.

Купуваха, купуваха, и пак не купиха нищо. Павел Дочев цял месец вие като линейка, че нямал център-нападател. В Левски не се озъртаха много и взеха Гарата. На първата му тренировка на "Герена" всички се хилеха. И как няма да се хилиш, като мениджърката му, мадам Сокена Ба, обясняваше каква хала пристига в Левски. Оказа се обаче, че женицата не е излъгала.

Вместо да си решат по-рано въпроса с нападателя, в ЦСКА тропосаха в последния момент някакъв от Италия. Не сме го гледали още, ама няма начин да е нещо по-различно от Акуаро. Тези, ако бяха добри, точно до ЦСКА ли ще опрат? И въобще някой гледал ли ги е по-рано? Във всеки случай не и Павел Дочев.

Като стана въпрос за Дочев, ако я кара така, нищо чудно през септември-октомври да си търси нова работа. Вярно, не върви да го учим на футбол. Врял и кипял е в Бундеслигата, точно на него ли акъл да му даваме? Ама как да си затраеш, като ЦСКА игра срещу Левски с някакви дълги заритвания към пеналта на онези. Чак и вратарчето Караджов я заритваше натам. И то не къде да е, ами право в централната защита. А точно там Левски имаше две спирепи момчета - Данчо Милиев и Иво Иванов. Мъжкарчета, знаят да се борят. Единия го гледахме миналата година в Залцбург, направи на кайма Александър Циклер. Циклер! Какво остава за Митко Илиев или Гранден? Другият и той защитник, та дрънка. Бъдещи национали, без съмнение.

Оттам ли ще ги пробиеш, бе, Дочев?

Впрочем човекът поне си призна тази грешка. Ама след дъжд качулка.

От понеделник - ново двайсет. Тръгнаха да търсят предатели в ЦСКА. Симулантите, дето уж избягали от мача с Левски. Поразпитахме насам-натам. Оказа се, че наистина има един. Ама той е от новите чужденци. Ами нали вие го довлякохте този, какво сега ревете? Не че и Гранден някога е бил контузен. Здрав е като бик, но ако не си е взел парите, забравете да играе.

Впрочем ЦСКА сами си го направиха. И то не днес, не вчера, ами още в началото на годината. Махнаха Любо Пенев. Около "Титан" се усука румънецът Бекали. Иззад фикуса надзърташе Ишков.

Казахме му тогава на Митко Борисов: внимавай, качват те на шейната!

Нали ги бяхме гледали как на същата шейна се возиха и тези в ЦСКА преди "Титан", и онези в Левски след Лафчис. Само че Борисов не повярва. И го засилиха по надолнището, да катастрофира на финала.

Опарен, Борисов се прибра в офиса. Остави ЦСКА на Емо Костадинов и на Павел Дочев. Да кажеш, че има някаква промяна - никаква няма. Пак си е същото. Пак водят чужденци, пак нямат пари да им платят, пак падат. Егати отбора. Егати управлението. Егати цесекато, чичин.

Oще: венцислав живков  димитър борисов  павел дочев  титан  цска Видео