Базата в Панчарево в руини, "Българска армия" на скрап | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Панчарево в руини, "Армията" на скрап

7 дни спорт
11.11.2010, 11:53 (обновена 11.11.2010, 16:19)
Помощно игрище на "Българска армия"

Снимка: © Sportal.bg

Базата на стадион "Българска армия" в момента е тъжна сянка на минало величие

Спортната база в Панчарево е в руини, показа репортерска проверка на "7 дни спорт".

От около месец ремонтът на базата е спрян. Докога, не се знае. И дали въобще ще се построи нещо?

Майсторите с мистриите и цялата техника отдавна си заминаха. Сега някаква сграда стърчи, иззидана до половината. Тухлената постройка е на мястото на старото кафе и столовата. Те са срутени. Няма я и лозницата, където чичо Пенчо си пиеше ракията.

Разрушиха и съблекалните

Лошо няма, ако ще строиш. Ама те почнаха, събориха и спряха. Големият терен на Панчарево и него го няма никакъв. Тревата е махната, отдолу е само пясък. Така и така е за дренаж, поне да събира дъждовете.

"Титан" почна още през август амбициозно да събаря и рути по Панчарево. „Ще правим нова база, оттам ще ни приспаднат дълга към спортното министерство", обяви президентът на ЦСКА Димитър Борисов. Сигурно става, ама ако всичко е по закон. А се оказа, че в ЦСКА са

почнали зидарията, без да извадят разрешителни.

За това потвърдиха и от спортното министерство. То е собственик на базата в Панчарево и "Българска армия". „Чакаме информация от МРРБ за случая", казаха още от спортната палата. Според тях Дирекцията за национален строителен контрол е запечатала строежа.

Да строиш без разрешително е незаконно. В ЦСКА сигурно си мислят, че законът не ги лови. Иначе по закон една ограда да вдигнеш, пак ти трябва разрешително, какво остава за цяла спортна база. В противен случай

става въпрос за незаконно строителство

А хората на Росен Плевнелиев баш сега са се захванали с незаконното строителство.

Потърсихме информация от МРРБ. „Много сме ангажирани в момента, ще ви информираме следващата седмица", казаха от ведомството.

В ЦСКА пък никой от шефовете не отговаряше, те празнуваха рождения ден на Димитър Борисов.

Не се знае дали само в документите е проблемът, или има и нещо с плащането. Защото за собствениците на ЦСКА от "Титан" се знае, че не са от плащачите.

От ЦСКА още през юни обявиха и друг план - да строят нов стадион на мястото на „Армията". С хотел, търговски площи, клиника и възстановителен център. Обясниха им, че няма начин да строят насред Борисовата градина, която е парк с особен статут. Пък и няма да получат концесия, преди да си платят двата милиона лева дълг към спортното министерство.

На тях обаче им се правеше нещо. Затова обявиха, че почват да изграждат ново помощно игрище за футбол. За целта

преораха като нива тенис кортовете

И дотам. В момента - ни игрище, ни кортове.

Всичко е спряно, не се работи. Нищо чудно да отпънат така чак до пролетта. Пък тогава я игрище, я нещо друго - примерно да посеят цвекло.

Има обаче едни, дето вече изкяриха от цялата работа. Някаква фирма наряза оградата на тенис кортовете на Армията и я направи на скрап. Панчарево и то е тръгнало да става на скрап.

То и целият ЦСКА е вече на скрап, като се замисли човек.

Oще: българска армия  панчарево  разруха  титан  цска Видео