Морски спортове | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Морски спортове

Ивайло Стоименов
07.08.2011, 01:06 (обновена 08.08.2011, 08:25)

1 от 2 снимки Назад Напред

Табла на плажа

Като при всеки уважаващ себе си спорт, и в таблата има не само състезатели, но и компетентна публика от експерти, която да им дава съвети

Белот

Царят на морските спортове! Може да се играе в четворка или двойка, но разликата е като да забиеш 17-годишната рускиня през два чадъра вдясно или 170-килограмовата й майка. Т.е., ако  не се събирате четирима, по-добре е да заложиш на любовта със себе си, като си направиш един пасианс. Положителната страна на недостатъчния брой участници обаче е, че търсенето на допълнителни е изтъркан, но ефективен начин за запознанство с непознати.

Важно припомняне за белота: ако си заразен от ширещата се напоследък покер мания, имай предвид, че ако блъфираш съперника с всичко коз, той не може да хвърли картите, ами просто ще те победи. Също така, ако имаш два попа, това само по себе си не те прави особено силен.

Табла

Ако белотът е царят, то таблата е царицата на морските спортове - като леката атлетика за футбола през останалото време на годината. Като всеки уважаващ себе си спорт, и в таблата има не само състезатели, но и компетентна публика от експерти, която да им дава съвети.

Судоку

Минаваше за интелектуално, макар и самотно занимание, преди да видя манекенка и водеща на телефонна игра по телевизията да решава като на шега судокута на високите нива. Това намали с още една степен уважението ми към математиката.

Фризби

Неангажиращо спортче, в което подхвърляш нещо като чиния, само че пластмасова, не като онези от сервиза на майка ти, които, ако ги подхвърлиш, може да реши, че като те е родила, има право и да вземе живота ти обратно.

По принцип фризби е социализираща занимавка и основната полза от него е да хвърлиш диска по/до главата на близконаходящи се момичета и с най-чаровната си усмивка да се извиниш и да ги поканиш да се включат.

Плажен футбол

Ето това е спорт за истински мъже, в който няма място за лигльовци. Ако истинският футбол се играеше на пясък, разните му там роналдовци и месита нямаше да сме ги чували! На единия никой нямаше да му обръща внимание на симулациите, а другият щеше да потъва до кръста в пясъка и да маха безпомощно с малките си ръчички.

В плажния футбол техниката е забранена - трябва просто да си устойчив и достатъчно мощен, за да блъскаш другите, да имаш въздух за тичане на жегата и да стреляш от всякакъв ъгъл и разстояние.

МЗ предупреждава: за тази игра се нуждаете от широко пространство, свободно от лежащи по кърпи и шезлонги безделници. Най-добре към 5-6 часа, когато лаиците си тръгват от плажа, а ти тъкмо си се събудил и си дошъл преди две бири време.

Плажен волейбол

Ако си отчаяно вързан в ръцете, по-добре не го играй, щото може да има обратен ефект - вместо неусетно да се сближиш с младите летовнички, да се представиш в най-нефелната си светлина. В такъв случай се препоръчва същата стратегия като за дискотеката - по-добре седящ на бара с чаша в ръка, отколкото кълчещ се смешно на дансинга.

Добавената стойност на плажния волейбол е в приятното подрусване отзад и отпред при подскок от страна на гореспоменатите летовнички.

Картоф

Една по-мъжкарска (разбирай неизискваща сръчност и умения) разновидност на волейбола. Ако сте забравили, веднага припомняме правилата: играчите се нареждат в кръг, като един от тях кляка в средата и другите си подават топката, като се опитват да ударят "картофа". Ако този, който стреля по него, не го улучи, също кляка до него. И така, докато някой от картофите хване топката или докато горе остане само един. Препоръчва се да се играе във вода, защото с мократа топка боли повече

Джет

Скъпо и много забавно удоволствие. Обикновено простотията на спортуващия е правопропорционална на близостта му до брега и плуващите глави.

Сърф

Това си е занимание за напреднали. Много е приятно и ефектно, но изисква време за усъвършенстване. Определено не е подходящо за десетдевна отпуска. Ще сърфирам, кат' се пенсионирам (ако няма рима, ритни ма)!

Яхтинг

Пожелавам ви го от все сърце!

Плацикане

То не е точно плуване, защото, като има вълни, не става да плуваш. Освен това допускам, че повечето хора ги мързи да плуват, а и е вредно и опасно на пълен стомах и няколко бири/менти. Според каноните на спорта класическото плацикане се провежда на дълбочина между половин и един метър и е придружено с много смях, пръски и подхвърляне на тела.

Oще: белот  море  морски спортове  почивка  спорт  табла  текила Видео