Червеният холокост | webcafe.bg
Webcafe

Червеният холокост

Иван Куцаров
31.01.2015, 20:55 (обновена 01.02.2017, 10:29)

1 от 4 снимки Назад Напред

Първи състав на Народния съд в София. Отляво надясно: Вера Начева, Стефан Манов, председателят Богдан Шулев;

Снимка: © ДА "Архиви" / http://archives.bg/narodensud/

Първи състав на Народния съд в София. Отляво надясно: Вера Начева, Стефан Манов, председателят Богдан Шулев

1 февруари 1945 г. - денят на разстрела на 147 личности, които са основата на политическия елит на България в годините преди окупацията от СССР.

Сред екзекутираните са тримата регенти, 67 депутати, 22 министри за периода 1940-1944, в това число и министър-председателите проф. д-р Богдан Филов, Добри Божилов и Иван Багрянов, 47 генерали и полковници, издатели на централни вестници и публицисти.

Това е началото на най-мракобесния период от новата история на България, който е причина за това и до ден днешен да сме последни във всяка една класация, независимо дали е политическа, икономическа или за свобода на словото.

Разстрелът на осъдените се случва в яма, като екзекуциите са една по една. Проф. Александър Станишев, хирург от световна величина, моли да бъде разстрелян последен, за да може да провери пулса на всеки екзекутиран преди него.

След като разстрелват и него, телата са хвърлени в бомбена яма на Софийските гробища, като отгоре са посипани със сгурия.

Въпреки че новият режим се старее максимално да го запази в тайна, край масовия гроб постоянно има поклонения и запалени свещи от граждани.

В своите мемоари царица Йоанна пише, че никой представител на новата власт не смее да спре опечалените жени, които палят свещи на гроба и оставят цветя, когато тя е сред тях.

Новият режим се презастрахова, като разселва повечето близки на екзекутираните още преди да бъдат обявени смъртните присъди.

След екзекуцията от 1 срещу 2 февруари предстоят още над 2600 убийства, които са разпоредени от т.нар. Народен съд.

За по-малко от година е избит цветът на политически, икономически, военен, духовен и интелектуален елит на България. Разправата с противниците на режима не спира само до тук.
Народният съд разпорежда още 226 доживотни тъмнични, 8 двайсетгодишни, 946 петнайсетгодишни, 687 десетгодишни и 3741 по-кратки присъди, като мнозина от осъдените са убити от изтезания и побоища веднага след задържането им.

Осъдени са дори вече екзекутираните Райко Алексиев и Данаил Крапчев.

Това са само част от жертвите. В периода от 1945 до 1962 в 86-те лагера в страната са въдворени близо 30 000 "врагове на народа". Това е видимата част, но има и друга.

В периода преди това, през 1941-1944 година, под давлението на Москва, комунистическите терористи избиват над 3 хиляди души, предимно кметове, свещеници и такива, които просто проявяват негативно отношение към комунизма.

В тази сметка никога не се включват хилядите масови убийства без съд и присъда, които започват веднага след 9 септември и продължават години наред. Едно от известните такива убийства е това на митрополит Борис, който е колос на българската култура и духовност.

Т.нар. Народен съд се използва и за "освобождаване" на жилищни площи за "заслужилите другари" веднага след 9 септември.

По този начин новата власт награждава палачите на стария елит, който съумява да не прати и един войник да загине на Източния фронт. "Прогресивните" граждани, които се настаняват в имотите на "реакционните" такива, са в повечето случаи малограмотни, без какъвто и да е обществен и социален принос било преди, било след 1944 г.

Те представляват създаването на новия елит, който без образование, заслуги и нужните умения, започва да управлява държавата на различни нива.

Наскоро разсекретени документи от началото на 50-те години доказват принудителното изселване на "активни вражески елементи" от столицата, които включват "815 семейства с 3184 члена", вкл. и децата.

Така се освобождава място в столицата за верните на властта, които до 1950 г. избиват без съд и присъда противници на властта в цялата страна.

Преди всичко трябва да отбележим, че т.нар. Народен съд по своята същност е незаконен. Той се провежда в момент, когато България е окупирана от Тридесет и седма армия на Съветския съюз. Това се отнася и за референдума от 1946, който се провежда в същите условия на окупация.

Всички дадени жертви на фронта от страна на България по време на Втората световна война са от периода след окупацията на Червената армия, като голяма част от 35 000 жертви и хилядите инвалиди са елитът на войската - офицери, подофицери и войници, основно членове на патриотични организации.

Те са пратени на първа линия, като на втора зад тях стрелят партизани, доброволци и политкомисари.

Т. нар. Народен съд е острието, което подготвя узаконяването на окупацията от Червената армия чрез нелегитимния референдум за република от 1946 г.

С помощта на т.нар. Народен съд Съветският съюз и неговите гаулайтери в България успяват да насадят в голяма част от обществото страх и терор, с помощта на които се управлява до 1989 г.

Последствията от избиването на елита на нацията се виждат и до ден днешен, но са особено осезаеми при провеждането на политиката на подмяна на ценностите на нацията.

Така от държава с европейски мироглед и перспектива, България бе вкарана в коловоза на евразийската концепция за политика, включваща терор и отказване от свободата за сметка на минимално препитание, а не самоинициатива и гражданско общество.

В периода от 1944 до 1989 г. засегнатите от комунизма са над 300 000 българи и техните семейства.

Този факт е достатъчно красноречив защо никога повече не трябва да позволим връщането на какъвто и да било тоталитарен режим.

На 1 февруари, когато са първите разстрели на т. нар. Народен съд, отбелязваме деня на жертвите на комунизма. Това е знакова дата за началото на най-мракобесния режим в българската история. Никога не трябва да забравяме това.

Oще: webcafe  анализи  без съд и присъда  богдан филов  българия  втора световна война  екзекуция  жертви на комунизма  жертви на народния съд  иван куцаров  кирил преславски  коментари  комунистически режим  народен съд  новини  политика  регенти  тоталитаризъм  тоталитарна държава  цар борис 


Още от История

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

73 Крив Макарон | 01.02.201720:04

Червените касапи в България, както и техните болшевишки подобия в Русия имат свояв генезис в Германия - страната, която финансира болшевиките, за да изкара Русия от Първата световна война.
Сега сега архитектите на болшевизма реализираха успешно друг проект, наречен "Европейски съюз". И не случайно в България най-глезената с евросубсидии парития ГЕРБ е съставена от бивши членове на БКП. Те са научени да мачкат без да проявяват задръжки.
И скоро ще можете да наблюдавате как ще се опитат да похитят държавноста в България, и да ни превърнат в колония. Но нека изчакаме два месеца, за да получим обективни наблюдения, а не да гадаем. Моята прогноза, обаче е, че доминирания от Германия нео-болшевишки съюз ще продължи грубо да подчинява с помоща на спекулации и дезинформация политическото пространство в България.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

72 Люба6а | 10.09.201623:11

чифутите и техните подлоги-яничерите-комунисти винаги ще се защитават!едните създадоха другите Бесен България никога няма да бъде отново на "крака"само защото народът не съумя да се отърве от тази чума,която го сполетя през 44та.А защо не съумя народът:защото ти трябва да си убиец като тях,за да можеш да се справиш,но те са ОРГАНИЗИРАНА БАНДА УБИЙЦИ.Е,няма да стане Бесен добрата носина е,чед кочината ще бъде разрушена и новите господари хич няма да се церемонят с "елитЪ" Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

71 sim4o | 02.02.201619:03

Lea Cohen | 09.02.2015 20:21 .. ... Червен Холокост няма ..
-------------------------------
Xaoc | 02.02.2016 17:39 Пак се разсмърдя на комунисти и тук. Не измрехте ли бе?
-------------------------------
Тая специално е седераст-соросоидка .. ама се разсмърдя във форума - вярно !
Xaoc | 02.02.2016 17:39 България!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

70 Xaoc | 02.02.201617:39

Пак се разсмърдя на комунисти и тук. Не измрехте ли бе?
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

69 sim4o | 02.02.201613:24

Frida | 03.02.201522:43

разбира се, алелущина е антисемит.
според него изброените евреи, присъстващи в съдебната разправа са виновниците за масовото избиване, а не окупационната съвецка армия и наложения от нея сталински режим.
-------------------------------
1.Сталинският режим и съвеТСката армия / проявена е тъпа неграмотност, Фридушенка / ей така идва на земята - роден от морска пяна, или едни евреи го налагат с кръв, избивайки милиони в Русия?
2.Евреите, присъстващи в разправата над Православните - като палачите на НКВД Бирман, Ежов и Фирновски, например са виновни .. или не са виновни ?
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

68 sim4o | 02.02.201613:17

Волен Сидеров има подобни изследвания - "православния холокост" ..
Ужасяващи са данните, за избиванията в Русия .. от кой етнос са били палачите, също е обяснено в книги..
Уебкафето - браво, не е зле да продължите с поредицата ...
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

67 Harry | 02.02.201609:33

В съседство кафето е публикувало статия, "как да не ви лъже властта", разказват че когато властта иска да ви отклони вниманието от реални проблеми, вади например циганският проблем.

Сега властта вади отново антикомунистическа реторика, за да отклони вниманието от новото рязко обедняване и влошаване на качеството на живот - орязват се пари за здравеопазване, за нови работни места, ГЕРБ и бившите седесари вдигат данъци, премахват регулации, помагат на картели да печелят още повече...

Пускаш телевизора и кой е виновен за това - комунистите - болшевици, от преди 70 г.! Много щастлив

Но те наистина са виновни, единственото, което не казва телевизора е че всички ГЕРБари и седесари са деца и внуци на ония разбойници, които преди 70 г. избиха елита и цвета на нацията тогава, за да заемат те неговото място и да ограбят богатствата му.

Не че не е имало хора за избиване от стария довоенен елит!
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 02.02.2016, 06:51

66 Sabi Sabev.1151884718163066 | 02.02.201608:07

Извинете ме за няколко печатни грешки в коментара ми долу. Пиша на някаква програма за кирилица и се греши в бързината. В коментара си не споменавам за милионите жертви в Азия, причинени от "великите" учения на Маркс, Ленин, Троцки, Сталин.. Мао: до 70 милиона жертви , Пол Пот: до 2 милиона...,.Отделно всички знаете за Арменския Холокост, който миналата година имаше 100 годишнина..
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 02.02.2016, 06:51

65 Sabi Sabev.1151884718163066 | 02.02.201607:05

Озверялата както винаги, култовата БГ Ционистка Госпожа Коен пак се развихри... Е тя живее там в небесата, има голями закрили (Б.Н.Б.Р, ЕП, СЕК...т.н) & си мисли, че като коли и беси, всички падат и и вярват на излиянията. Първият Червен Холокост е Червения Терор на триото Яков Смирнов, Леон Троцки & Ленин: 1917-1923, 20 милиона жертви. Втория Червен Терор: Холодомора: архитект, Лазар Каганович и неговия кохорт и покровител Сталин. 10 милиона жертви. Третия Червен Холокост: Великия Терор 1934-1938 с галвни изроди другарите Ягода & Йежов. Кошмарни исорически факти от които Госпожа Коен не може да избяга , колкото и да манипулира и заплашва. Преди години лично ме заплаши , че ще "ми начука канчето" ха ха. А, завбравих за Червените Холокости след 2рата световна : като чудовищните престъпления в Жгода на отървалия се от правосъдие Саломон (Шломо) Морел. (Коен не иска да исе напомня този трагичен епизод... Засрамете се , Коен.
   

оценка

+4 -1

Регистриран на: 12.11.2010, 14:58

64 oldschool | 14.02.201523:37

г-жо Коен, простащината не прощава никому. Пишат без да са чели. Трябва им враг. Разбира се виновните евреи са удобно оправдание.

Този форум е пълен с антисемити
   

оценка

+3 -3