The Big Bang Theory се сбогува с феновете с двоен епизод, емоции и хумор | webcafe.bg
Filmcafe logo

The Big Bang Theory се сбогува с феновете с двоен епизод, емоции и хумор

лебовскиFilmcafe
17.05.2019, 12:55 (обновена 19.05.2019, 16:03)

Всичко започна с Големия взрив и завърши с топла усмивка

Текстът съдържа известни спойлери от финалния епизод на The Big Bang Theory.

Един от най-успешните комедийни сериали на XXI век достигна своя финал.

След 12 сезона на екран екипът на The Big Bang Theory ("Теория за големия взрив") се сбогува със зрителите с не малко емоции, чувство за хумор и ясно послание - промяната не е лошо нещо.

Ако сте спрели да следите ежедневните закачки между Шелдън, Ленърд и компания още преди няколко години, няма проблем - създателите на сериала са помислили дори за вас, за да можете да кажете "сбогом" на персонажите, които някога са ви забавлявали.

Финалният епизод започва с бързо припомняне на основните моменти в историята на The Big Bang Theory (TBBT) - от нанасянето на Пени в апартамента срещу този на Ленърд и Шелдън, проблемите на Раж да говори с жени, майката на Хауърд, влюбванията, сватбите, обичайните неща от живота, необичайни за тази симпатична група нърдове, и необичайните неща (като посещението в Космоса на Хауърд), които обаче толкова много им отиват.

След това припомняне на причините да ни е грижа за тези персонажи, последният, двоен епизод на The Big Bang Theory доказва, че не е толкова трудно да направиш качествен финал на ситком.

Такъв финал, в който не си позволяваш сценарни рискове, а вместо това даваш на зрителите това, което са очаквали и заради което вярно са следвали продукцията година след година. Помните ли как How I met your mother ("Как се запознах с майка ви") оплеска всичко и разгневи зрителите с последния си епизод? За щастие, тук положението няма как да е по-различно.

Епизодът заварва Шелдън и Ейми в очакване на новината дали са спечелили Нобелова награда за физика. В същото време Ленърд и Пени крият от приятелите си новината, че чакат своя наследник ("умен и красив", както Ленърд се зарече много отдавна). Хауърд и Бернадет продължават да вървят по трудния път на родителстването, а Раж... За него няма нужда се тревожим, тъй като печели най-много от последното забавно cameo на популярен актьор в историята на сериала.

Част от финалния епизод минава под сянката на темата за промяната, сякаш за да успокои зрителите, че има живот и след The Big Bang Theory. Шелдън е този, който не иска нещата да се променят. Но животът е един кръговрат и може би по-добре е да гледаш нещата от гледна точка на връщането им в първоначалната им фаза.

Епизодът без съмнение е емоционален, но това не означава, че е лишен от хумор. Напротив - винаги има място за шега в TBBT и на няколко места персонажите ни напомнят своите особености, за да си заслужат по един последен звучен смях. Истинският комплимент във вселената на комедията.

Ако някога сте били недоволни от това, че Шелдън е такъв постоянен дразнител (нещо, върху което е изградена голяма част от шоуто), чака ви приятна изненада. Време е за осъзнаване. Съзраяване, ако щете, признаване на грешките и благодарности към правилните хора за търпението и любовта.

И тогава идва краят. Не шумен или пищен, а уютен. The Big Bang Theory завършва не с голям взрив, а с една топла усмивка за всеки зрител.

Oще: the big bang theory  забавление  комедия  развлечение  сериал  теория за големия взрив 


Още от Сериали

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.