Тя го обвини в изнасилване. Феновете му направиха живота й ад | webcafe.bg
Webcafe

Тя го обвини в изнасилване. Феновете му направиха живота й ад

webcafeLifecafe, по Дейли Бийст
03.12.2018, 12:30 (обновена 06.12.2018, 11:53)
мелиса шуман

Снимка: © Twitter @ MelissaSchuman

Мелиса Шуман претърпява какво ли не след признанията си

През ноември 2017-а Мелиса Шуман - бивша певица от момичешката група Dream - описва подробно в свой постинг в блога си как е станала жертва на изнасилване, когато е била на 18. Извършителят по думите й е Ник Картър от поп-сензацията на 90-те и началото на новия век - Backstreet Boys.

Признанията на Шуман се появяват във вихъра на #MeToo скандалите.

Картър категорично отхвърля всички твърдения на блондинката, а сценарият вече се разиграва няколко пъти след обвинения в сексуален тормоз. Шуман прави опит да започне съдебно дело, но властите отказват да започнат процес, защото от предполагаемото посегателство е изминало твърде много време.

Мелиса има свое обяснение защо не се е обърнала към полицията и съда още тогава. Всички й казват, че няма да успее да спечели срещу Картър - вече доста популярен по онова време. А когато дори и най-близките ти казват да си замълчиш, допълва тя, накрая наистина млъкваш.

Както пише в блога си Шуман, когато е на 18, тя няма достатъчно пари и следователно не може да си позволи добър адвокат, който да се изправи срещу Ник. Освен това се притеснява, че ще я обвинят, че е "жадна за слава златотърсачка".

Нещата се променят, когато Шуман попада на статия, според която в полицията е постъпила жалба срещу Картър. През 2006-а анонимно момиче обвинява певеца, че е упражнил сексуален тормоз върху нея по време на купон. Мелиса забелязва някои сериозни прилики с нейния случай, например сцената в тоалетната, и решава, че е време да говори публично.

Тогава обаче идва "армията" от верни фенове на Ник и на групата му.

Те са насърчавани от изказвания на останалите членове на Backstreet Boys, ръководени са от сляпо обожание към идола си и са твърдо решени да съсипят живота на Шуман. Някои от тях толкова силно подкрепят своя любимец, че дори не се интересуват дали наистина Картър не е извършил изнасилване.

Първоначално своеобразен отговор към Мелиса се появява на една от най-големите фен-страници на BSB в интернет. Авторката Сара Тейлър задава редица въпроси, които, според нея, правят признанията на Шуман доста съмнителни и направо неверни. Тя посочва за пример как Мелиса следва Ник в социалните мрежи и дори понякога харесва постовете му.

Кратка проверка на Шуман показва, че въпросната Сара Тейлър отговаря за поддържането на няколко от официалните сайтове, свързани с групата и с Ник Картър. Не е трудно да се предположи, че има близки връзки с техните екипи, от които черпи информация "директно от извора". Само че това създава и съмненията дали статиите на Тейлър не са поръчкови.

Все по-често започва да изскача въпросът дали Картър и мениджърите му не са замесени в агресивните опити да бъде изчистено името му.

Или може би всичко е плод на горещата любов на почитателките? От февруари тази година из Twitter обикалят хаштагове като #HisSideToo (Неговата страна също). Те обикновено са придружени с #RegretIsNotRape (в свободен превод - да съжаляваш не значи, че си изнасилена) и #IStandWithNickCarter (Подкрепям Ник Картър).

Постепенно покрай хаштага се създава цяла дискусионна група, която публикува цитати от интервюта, скрийншотове, факти - всичко, което може да оневини Ник.

Въпреки че на пръв поглед #HisSideToo изглежда като създаден в защита на всички несправедливо обвинени в сексуален тормоз мъже знаменитости, бързо става ясно, че той е фокусиран върху Картър. Постингите по темата обикновено съдържат възхвали за Ник и Backstreet Boys или обиди към Шумър. Или и двете едновременно. Мелиса е обвинявана, че е системна лъжкиня, че има ниско IQ и какво ли още не.

В крайна сметка група жени търсят всяка една причина, поради която Шуман може би лъже и то само защото обожават BSB.

За самата Шуман тази кампания е един постоянен психически тормоз, който прераства в ад. Тя получава заплашителни имейли, вижда съмнителни коли, които обикалят около къщата й, в пощата си открива странни пакети. Онлайн се разпространява всякаква лична информация за нея. При опити да разбере защо всичко това се случва, Мелиса вижда в социалните мрежи отговора "Защото к*чката просто не иска да млъкне".

Феновете на Ник знаят къде живее, как изглежда къщата й в подробности (малка къща с две спални в еди-кой си квартал), заплашват, че ще направят нещо на дома й. Знаят, че има куче от дребна порода и малък син.

Когато не я заплашват, те повтарят обичайните реплики към предполагаема жертва на сексуален тормоз - какво си очаквала, че ще се случи, когато сте отишли сами в друга стая; сигурно съжаляваш, че не ти е предложил нещо по-сериозно, затова сега си го връщаш...

За Шуман е притеснително и че нито екипът на Ник, нито този на Backstreet Boys правят усилие да разсеят съмненията, че бандата стои зад тези психологически атаки.

Вместо това предпочитат да се държат така, сякаш #HisSideToo и поддръжничките му не съществуват. Напротив, Брайън - друг член на BSB - казва многозначително, че има твърде много жадни за слава хора напоследък, а колегата му Ей Джей - че доста от тях не ги е срам да лъжат.

Още по-големият проблем за Мелиса е, че такива изказвания само подстрекават феновете да се държат още по-агресивно към нея.

За Шуман е време членовете на момчешката банда да излязат и да кажат, че колкото и да подкрепят Ник Картър, по никакъв начин не бива да оневиняват съсипването на нечий живот.

Oще: backstreet boys  бекстрийт бойс  бой банда  изнасилване  мелиса шуман  момичешка банда  насилие  ник картър  сексуален тормоз  фенове  шуман 


Още от Врява

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.07.2011, 12:03

3 Дракон с кисело зеле | 03.12.201823:51

А така. Още няколко такива случая, и може би на определени хора ще им стане ясно, че да оставиш подобен случай на съда на общественото мнение, след като реалният съд не може да се произнесе, не е добра идея.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.04.2014, 19:50

2 dedo adji | 03.12.201822:29

На митутките не им харесва, когато обувката е на другия крак. shoe's on the other foot
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

1 Mako | 03.12.201820:37

Мелиса Шуман претърпява какво ли не след признанията си
=============================

Признанията на г-ца Шуман не са признания, а обвинения. И щети след тези обвинения понася не само тя, а и обвиненият. За когото на автора на статията не му пука ни най-малко...
   

оценка

+1 -0