Бойко Борисов: Левски ще има успехи при Николай Костов | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Бойко Борисов: Левски ще има успехи при Николай Костов

в. "Стандарт"
17.11.2011, 11:03 (обновена 18.11.2011, 16:55)

1 от 3 снимки Назад Напред

Бойко

Снимка: © БГНЕС

Бойко Борисов с носталгия се върна към детските си години и как е мил колата на Гунди

Премиерът на България Бойко Борисов даде пространно интервю за в. "Стандарт", в което отделя сериозно внимание на спорта. В него той говори за любимия си Левски, за ЦСКА, за басовете си с министъра на вътрешните работи и негова дясна ръка Цветан Цветанов покрай Вечното дерби, както и за някои от великите имeна в българския футбол от миналото.

"Най-често губя басове от Цецо (Цветан Цветанов - бел. ред.). Особено ако играят Левски и ЦСКА, аз винаги слагам за ЦСКА. И ако бие Левски, ми е кеф. Обаче напоследък само губим", признава Борисов и добавя: "Хващам се непрекъснато на бас. Първо играя тенис винаги само на бас. Като имам любим отбор и примерно има дерби, винаги се хващам на бас срещу него, че ще загуби. Ако бие, си давам баса с голям кеф, ако загуби, получавам удовлетворение, и така минимализирам щетата - емоционалната. Обикновено се хващаме за елементарни неща - или ли на вечеря, или бутилка уиски или коняк. Да има някакъв залог."

"Гледах новия треньор на Левски (Николай Костов - бел. ред.), много ме впечатли. Истински му пожелавам успех, защото говори и се държи по европейски. Не го познавам, даже не си го спомням много и като футболист, макар че е от моето поколение. Струва ми се, че едно от най-добрите неща, което са се случвали на Левски, е този треньор", убеден е той.

"Гонзо ми е голям приятел, но невинаги, като излезеш от съблекалнята, можеш да направиш нещо. Ако се намери вариант, да се ползва на Гонзо харизмата и отношението на публиката към него е добре. Той е много сериозно момче и е добър човек, много е готин. Ако може да се направи такава симбиоза, резултатите не идват за ден, за два, но да се поработи. Инстинктът ми подсказва, че този треньор ще пожъне успехи и е вярно попадение", сподели впечатленията си премиерът.

"Хората имат нужда да си спомнят славните години. Младите футболисти да чуят други хора, които не познават. Аз съм бил запалянко и сигурно и до ден днешен съм си такъв. По онова време правехме така - ходим на лекции, а после си казваме "хайде да минем покрай Централната баня, да видим какво говорят". Защото ни беше много важно. Там се разказваше треньорът Димитър Пенев и Котков къде са пили коняче. Или дали Гунди са го излъгали да изпие един вермут, защото той никога не пиеше, беше икона. Вървяха приказки, че примерно баджанакът на Димитър Пенев - Борис Гаганелов, нали водят две близначки, се е прибрал в седем, другият в единайсет. Комуникацията между сестрите обаче върви. Навремето също хората са имали нужда и от по-пикантни неща. Това ни осмисляше времето", върна се назад във времето Борисов.

Oще: бойко борисов  вечното дерби  георги аспарухов  георги иванов  димитър пенев  левски  николай костов  цветан цветанов  цска Видео