Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Спагети карбонара

Спагети карбонара Снимка: Стоян Георгиев
Спагети карбонара Снимка: Стоян Георгиев
Спагети карбонара Снимка: Стоян Георгиев
Спагети карбонара Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Много лесно, бързо за приготвяне и вкусно ястие. Това е класичеката рецепта приготвяна в Рим, като там изполват свински бузи.

Продуктите за тази рецепта са много малко и в това е нейното очарование. Не правете компромис с качеството. Купете хубава паста и качествени сирена и бекон.

Приготвя се буквално за 10 минути.

Може да разнообразите с малко чесън или 2-3 с.л. сметана.

Начин на приготвяне

В тенджера кипнете подсолена вода и сварете спагетите според указанията на опаковката.

В голям тиган загрейте зехтина и запържете нарязания на ивички бекон, като бъркате почти непрекъснато.

Готов е, когато придобие кафеникавочервен цвят и стане хрупкав. Изключете котлона.

В голяма купа разбийте яйцата, добавете настърганоте сирена и подправете с черен пипер.

Сложете съвсем малко сол, защото сирената са солени.

Отцедете спагетите и веднага ги изсипете в тигана с бекона.

Разбъркайте бързо, колкото да се намаслят и излейте яйчената смес.

Разбъркайте, като обръщате спагетите от всички страни, за да се сготвят яйцата, но да не станат бъркани.

Поднесете веднага с малко босилек или пресен риган.

Добър апетит.

 

Най-четените