AdCafe

Единственият подарък, който Дядо Коледа не може да донесе

AdCafe
30.11.2018, 11:50 (обновена 01.12.2018, 12:34)

Как изглежда празникът на децата във военни зони

Единственият коледен подарък, за който някои деца си мечтаят, е да бъдат със семейството си. Това е посланието в поразителен клип на Международния комитет на Червения кръст, в който главен герой е Дядо Коледа.

Тук обаче няма да видите традиционните символи на празничното настроение - домашен уют топлина, светещи гирлянди и усмихнати деца, разопаковащи подаръци под елхата. Тази Коледа няма нищо общо с представата за щастие и спокойствие.

Оцапан с прах и сажди, преуморен и видимо измъчен, дядо Коледа се опитва да премине през барикадите на милитаризирана зона, като става свидетел на разрушенията, насилието и страха на хората, попаднали в капана на престрелката.

Препъва се в останките, разхвърляни в уличния хаос, разминава се с въоръжени бойци, докато най-после стига до крайната си цел - оголен и полуразрушен апартамент, в който едно уплашено момиче седи на земята и чака. Когато то протяга ръка да докосне Дядо Коледа, той изчезва. Войната продължава, а самотното дете изглежда още по-безпомощно в средата на опустошението.

Клипът все пак завършва с малко по-положително послание - в крайна сметка момичето се връща при семейството си с помощта на служители на Червения кръст. Организацията помага на семействата, разделени от имиграцията и военните конфликти.

Видео е създадено от креативната агенция Adam&Eve/DDB, а авторите му казват следното: "Празничният сезон обикновено е времето, което свързваме със семейството, подаръците, тържествата. За съжаление това не важи за стотиците деца, които са откъснати от близките си заради войни или природни бедствия. Искахме да създадем филм, който показва как изглежда Коледа за тези деца и да пробие през обичайната сантименталност.

Режисьор на рекламата е Гари Фрийдман, като тя ще се излъчва в страни като Великобритания, Франция, Германия, Русия, Испания, Португалия, САЩ, Канада, Бразилия, Аржентина и Перу.

Oще: война  дядо коледа  реклама  червеният кръст 


Още от Реклама

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.