Спортът на мафията | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Спортът на мафията

Ивайло Стоименов
19.12.2011, 08:06 (обновена 19.12.2011, 18:19)

1 от 3 снимки Назад Напред

Калин Сърменов, Милото, 7 часа разлика

"Мафията" в лицето на актьора Калин Сърменов, победена на тенис от премиера Бойко Борисов...

„Бойко Борисов смаза мафията" гласяха заглавията в спортната ни преса  в събота, интерпретирайки победата на премиера в тенис турнира „Труд мастърс" срещу актьора Калин Сърменов, играещ престъпен бос в популярен сериал по телевизията.

Особено удобно е когато някой не е мафиоз наистина, а наужким, да бъде назован по такъв начин - това създава удовлетворение за стотиците други случаи, в които не можеш да наречеш хората такива, каквито са.

В притежавания ни предимно от престъпници спорт те обикновено са наричани „бизнесменът", „силният човек", че даже нерядко и „благодетелят".

Обикновено за тяхната истинска същност започваме да говорим след смъртта им - както ние, журналистите, така и полицията и прокуратурата.

Това е лесно обяснимо - когато нямаш доказателства, издържащи в съда, (а дори и да ги имаш!) е опасно да се изразяваш в прав текст за толкова влиятелни господа.

Българският спорт, и особено най-популярната игра - футболът, отдавна е играчка на, нека да ги наречем, съмнителни бизнесмени. До това положение се стигна след странно протеклия преход от комунизъм към пазарна икономика, с който като че ли единствено политическата класа се гордее.

Спортните дружества бяха оставени на произвола на съдбата и от държавно притежавани или обществени организации те попаднаха в ръцете на хората с многото пари, които не искат да си спомнят откъде са се сдобили с първия си милион.

А на нас, феновете, ни остава да си затваряме очите за този факт и да се самозаблуждаваме, че резултатите на терена са истински, а не функция на „бизнес" интересите, за да ни остава някакво чувство на удоволствие от гледането на любимия спорт.

И в знак на протест да гласуваме за Васко Лукаев или Бойко Борисов в анкетата за Футболист на годината или в знак на... не знам какво да пишем как вторият е победил мафията... на тенис.

Oще: 7 часа разлика  атанас комшев  бизнесмени  бойко борисов  босове  георги илиев  емил коен  илия павлов  калин сърменов  мафия  милото  петър стоянов  престъпници  стоил славов  тенис  убити  футболист на годината  юри галев Видео