Калцоне с манатарки и шунка
1 от 3 снимки



Продукти за големи пици
За тестото:
400 г брашно - и още малко за омесване
300 мл хладка вода
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 пакетче суха мая
За плънката
2-3 големи гъби
150 г хубава шунка
25 г сушени манатарки
250 г моцарела
1 стрък пресен лук
1 червена чушка
50 мл готварска сметана
Зехтин
Парченце масло
Сол
4-5 с.л. зехтин и скилидка чесън за намазване
Здравейте,
Макар и рано за лятна почивка, но уханието на Средиземноморието можем да го усетим в храната. А няма по-добра храна от домашно приготвената.
Като тази пица калцоне например, която ви представяме днес. За "джоба" й сме избрали месна плънка, но можете да я замените и с няколко вида сирена.
Начин на приготвяне
В купа сложете 3-4 лъжици от брашното, маята, захарта, солта и зехтина. Налейте водата и разбъркайте добре (с кухненския робот става за 5 минути). Получената смес оставете 10 минути, добавете останалото брашно и разбърквайте, докато поеме изцяло.
Покрийте с домакинско фолио и оставете да втасва около час.
Накиснете сушените манатарки в топла вода и оставете 10 минути, за да омекнат.
Пресните гъби нарежете на много тънки филийки и смачкайте леко с ръка.
В тиган загрейте малко зехтин и маслото и задушете пресните гъби за няколко минути. Добавете отцедените и нарязани на дребно манатарки и разбъркайте добре.
Прибавете нарязания на тънки кръгчета пресен лук. След 3-4 минути налейте сметаната, посолете и подправете с черен пипер и мащерка.
Добре втасалото тесто разделете на 3 равни части, без да месите наново.
Върху набрашнена повърхост разточете на тънка кръгла кора и в едната половина подредете плънката. Започнете със сместа от задушени гъби , подредете плътно нарязана на широки ленти шунка, посолете и подправете с черен пипер по желание. Покрийте всичко с тънко нарязана моцарела и завършете с кръгчета чушка.
Покрийте плънката и притиснете ръбчетата с пръсти. Намажете пицата със зехтин и печете в предварително загрята на 250 градуса фурна около 10-12 минути.
Извадете пицата и намажете със смес от зехтин и чесън.
Добър апетит!
Още от Web, сол и алкохол
-
В ресторанта на Масимо и мама Карла - "късче Италия" в сърцето на София
Там ще ви сготвят така, сякаш сте от тяхното семейство
-
Тайната на италианската кухня
Вкусът на Италия – сега още по-богат в Kaufland
-
Къде да намерим истински козунак в София
Сладкият обреден хляб идва от Франция от XVII-ти век
-
Къде и какво ще ви сервират в първа класа в самолета?
Храната на боговете - най-добрите менюта в бизнес класа
Реклама
|
|
Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.
Коментари 2 Facebook коментари
Най-старите отгоре
» Вашият коментар