Димитър Димитров-Херо наистина си разбира от работата | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Димитър Димитров наистина си разбира от работата

Петър Хераков
18.10.2011, 02:23 (обновена 19.10.2011, 13:18)

1 от 3 снимки Назад Напред

Димитър Димитров-Херо, Черноморец

Снимка: © Poligraff.net

Херо спечели категорично двубоя със своя ученик Георги Иванов-Гонзо

ПЕТ НЕЩА, КОИТО НАУЧИХМЕ ОТ МАЧА В БУРГАС

Димитър Димитров наистина си разбира от работата

Може и да не е Жозе Моуриньо или Алекс Фъргюсън, но на фона на конкуренцията в България, щеше да бъде много хубаво Херо да е получил някакъв друг прякор, защото е специален си го заслужава. И колкото и да му се иска на Георги Иванов Левски да е надиграл Черноморец, ясно се виждаше, че дори двата отбора да играят още едно полувреме, няма как софиянци да вкарат гол. А бургазлии просто чакаха своя момент. Също както срещу ЦСКА, когато обаче късметът не бе на тяхна страна. Но контрите на отбора на Димитър Димитров (не само за двата гола) бяха перфектно изработени. А, както се оказва, през този сезон това е може би най-лесният начин да вкараш гол на Левски. Особено през зоната на Орлин Старокин.

Траян Дянков може с лекота да играе още дълго

През лятото ветеранът навърши 35 години и започна 15-ия си сезон в „А" група. От това, което демонстрира срещу Левски обаче, ако е здрав, той може с лекота да тръгне по пътя на Малдини. Защото, освен че има добро пласиране, той разполага и с отличен поглед върху играта, с което компенсира намаляващата си скорост. Най-добрият пример е начинът, по който разбра още преди Арш за паса към него, пресече го, а после и асистира за втория гол на Черноморец. Освен това знае кога да играе чисто и кога да направи нарушение, нещо което не е по силите на доста от българските футболисти.

Симеон Райков не е Ариен Робен

Изглежда лесно - имаш две леви крила, слагаш едното на десния фланг и то започва да бележи гол след гол. И сигурно е лесно, ако става въпрос за Ариен Робен. Но не означава, че всеки един бърз футболист със силен ляв крак може да върши същата работа. Най-вероятно идеята на Георги Иванов в Бургас е била подобна. Но реализирането й зависи и от други условия, най-важното от които е взаимодействието със защитника. А такова между Райков и Мюлдер нямаше. Така атакуващият халф на Левски остана с единствена възможност да бута топката навътре, надявайки се да излъже защитника срещу себе си. Но Димитър Димитров не търпи глупави футболисти в своя отбор, така че бе ясно, че това няма да се получи. И съответно „сините" загубиха най-добрият си полеви играч от началото на сезона. А и остава загадка защо Райков и Христов не си сменяха местата, както успешно го правеха срещу Локомотив (София) преди паузата.

Сините губят много, използвайки Грийн като защитник

Къде да играе Сержиньо Грийн е един от ключовите въпроси, на които трябва да си отговори Георги Иванов. Гонзо използва холандеца като защитник, но това си е погубване на неговия потенциал, особено като се има предвид, че отборите, които биха нападали Левски непрекъснато, едва ли са толкова много. Така че  Иво Иванов и Йордан Милиев биха се справили по един или друг начин. Нещо повече - така те ще могат да разчитат на Грийн пред тях. А този факт хич не е за подценяване. Срещу Черноморец ясно си пролича, че Левски има отчаяна нужда от халф като Грийн, който да знае какво трябва да направи, за да отнеме топката и да е достатъчно бърз да го направи. Защото Гаджев, Йовов и Тасевски определено не влизат в горната категория...

И с бели екипи Левски е слаб гост

Жълти или бели - какво значение има, ако отборът си е слаб? Никакво. Това доказа и Левски в Бургас. На мнозина им се е искало проблемът на „сините" навън да са жълтите екипи - били на карък. Проблемът обаче е доста по-сериозен, а и се задълбочава. Все пак четири загуби в пет визити от началото на сезона, макар и на неудобни места, не може да са случайност. Връщайки се към темата с екипите, би било много добре някой фактор от Левски да обясни и защо те са изцяло в бяло. Все едно гледаш Славия. А и кога „сините" в историята си са играли с такъв екип?  Ок, винаги има нови идеи, но тази е просто, за да се спаси положението - хората по света продават хиляди реплики на резервните си екипи, а тук сигурно само роднините на футболистите биха носили тези!

Oще: ботев (враца)  димитър димитров  жужу  левски  локомотив (софия)  сержиньо грийн  симеон райков  славия  траян дянков  черноморец Видео