Дайте престъпниците на глутница кучета! Чиста работа | webcafe.bg
Webcafe

Дайте престъпниците на глутница кучета! Чиста работа

Венци Мицов
18.08.2010, 19:38 (обновена 19.08.2010, 10:06)
Кучета

Снимка: © БГНЕС

Едно време в редакцията на един вестник висеше следната мисъл: "Когато куче ухапе човек, това не е новина. Когато човек ухапе куче - това е новина". Е, новина няма.

Едно време в редакцията на един вестник висеше следната мисъл: "Когато куче ухапе човек, това не е новина. Когато човек ухапе куче - това е новина".
Е, новина няма.

50-годишната учителка Елена Банкова, осъдена на една година затвор за това,че нейните кучета убиват малката Кристиана Маринова, бе комай напълно оневинена, след като българският съд, този орган, който е като апендисита - закърнял и ненужен, замени присъдата с условна.

А, да - и 30000 лева кръвнина. Колкото струва една нова кола от най-нисък клас .
Защо ли? Ами защото жената рекла - тия кучета не са мои, аз само ги хранех.

Къде са сега дружествата за защита на правата на кучетата. Тези организации, съставени от рускини и хора с леки ментални колебания. Да излязат и да говорят за жестокост. За кучето Мима. За това, че не трябвало да се колят прасета, защото децата го възприемали като насилие.

Те са си добре. Кротуват си, защото в момента всичко е наред. Не човек е ухапал куче...станало е обратното.

Знаете ли, скъпи читатели, колко е максималното наказание при казус като този с малката Кристиана...
3 години ефективно. Точка. Сещате ли се колко хубав ноу-хау могат да получат хората от организираната престъпност.

Взима се една глутница от квартал Модерно предградие. Пуска се да изяде някой, нарочен за убиване. И всички са спокойни - най-много 3 години зад решетките.

Като оня тип във филма "Гепи", дето хвърляше труповете на прасетата си. Чиста работа.

А ако кажеш пък, че не са твои и само си ги хранил - даже ще те приемат за почетен член на някоя от организациите за защита правата на кучетата.

Кое е гадното в тая история. Че едно детенце няма да има свое кученце. Никога.
А кое е тревожното - това, че следвайки някакъв модел на нещо като демокрация, отвързахме белезниците от ръцете си и завързахме на тяхно място 30-тонни топузи.

И скоро ще берем плодовете на тази подмяна на ценности и норми.
Няма да можем да уволним гей, защото ще излезе, че е сегрегация. А не защото просто е некадърен и не си върши работата.

Няма да можем да се усмихнем на колежката си, защото ще се окаже, че е сексуален тормоз.
Няма да можем да се защитим от бездомните кучета, защото организациите, които защитават техните права, са повече от организациите, които бранят нашите такива.

И тогава някой от нас ще побеснее и ще започне да хапе кучетата.
И да създава новини.

Сега ви питам: какво мислите вие?
Как бихте процедирали, ако на вас, не дай, боже, се случи нещо такова.

За себе си имам отговор.
И той не е смирен и изпълнен с толерантност.
Но няма да ви занимавам с това.Вече няма смисъл.

Отивам да се обаждам по фондациите, да съберат 30 бона за жертвата на любовта към кучета Елена не знам си коя. Все пак тя е жертвата, нали така?

Oще: жертва  затвор  кучета  права  престъпници  съд 


Още от Общество

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.04.2010, 14:52

4 Ulia_Bul | 19.08.201012:43

Целият Студентски град е пълен с кучета - десетки, стотици. Те лаят по цяла нощ и човек не може да спи спокойно. Сутрин отивам със страх на работа, а вечер не смея да се прибера по-късно за да не се окажа обградена от глутница кучета. Не остана човек от блока, ненахапан от куче. Приятели и познати звънят да бъдат посрещани.
Докога???
Докога разни псевдозащиници ще разхождат кучетата си без нашийници и намордници? Докога от апартаменти ще се чува вой на кучета и ще прескачаме техните екскременти в блока, улиците, градинките!
Докога бездоните кучета ще бъдат хранени със сурово месо (виждала съм това).
Докога разни откачалници ще се радват на малки кученца, а после ще ги изхвърлят на улицата или на Витоша. За тях затвор няма ли?
Докога разни екоорганизации ще получават държавни пари без да вършат нищо! Какво кастриране - улиците са пълни с малки кученца, какво обезпаразитяване - кучетата нямат нашийници!
Какво става с нормалните хора, които си плащаме всички данъци и работим за тази държава и искаме да ходим по улиците без страх и да спим спокойно. Как са защитени нашите ЧОВЕШКИ права. Питала съм как е в чужбина - такова нещо като бездомно куче или куче без нашийник няма. Много опасни породи са забранени.
Докога ще бъдем тероризирани от шепа страхливци, решили да излеят омразата си към хората чрез кучетата???
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2010, 10:06

3 vanko1 | 19.08.201011:45

Браво, пич! Стига с тия умиления, ахкания и милозления - пълната лицемерщина в тая държава. Тая убийца трябва да си понесе наказанието - и да спрем да се лигавим за помиярите, дето населяват улиците на тая страна. Аз предлагам тези, дето ще гледат животни, да се подложат на тест по хуманност - могат или не могат да възпитават животинчетата...Впрочем, и за родители да се направи - особено в бГ!!!!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.08.2010, 11:36

2 Любомир Димитров | 19.08.201011:43

За съжаление е така у нас- оня нещастник дето осакатил някакъв помияр го осъдиха реално, а това куче, дето изяде детето, отърва кожата заедно с хранителката си. А трябваше да изтрепят цялата глутница, защото едва ли само едно куче е похапнало от детето, обикновено тези неща те ги правят групово. Никаква кастрация не е нужна за да се премахнат кучетата по улиците, защото кой ще ги чака 10-15 години да измрат от естествена смърт, а поголовно излавяне и евтаназия! Който ги брани от излавяне, да плаща солидна такса за освобождаване, иначе в колата и край!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.02.2010, 11:56

1 SILANCE | 19.08.201011:18

Питате кой какво мисли?Никой /включително и аз/ не мисли нищо.Първо оцелява
нето,нали така?
   

оценка

+0 -0