Левски: Тодор Батков и Георги Иванов трябва да се разберат | sportcafe.bg
Sportcafe logo

Правдата и кривдата за Гонзо в Левски

Станил Йотов , 7 дни спорт
24.12.2009, 16:48 (обновена 04.01.2010, 11:47)
Георги Иванов

Снимка: © Bgnes

На Герена са се задали нелеки времена, вълчи времена

Хората са казали - много хубаво не е на хубаво. Точно това стана в Левски преди Коледа.

Вместо да посрещнат празниците спокойно, на Герена днес се чудят защо се стигна до конфузната ситуация с Гонзо.

Всеки е прав и крив по своему. Ако погледнем резултатите, Тодор Батков може и да излезе формално прав. При Гонзо Левски спечели само една победа над стойностен отбор - тази срещу Лацио в Рим. Изпусна да бие Литекс на Герена. Падна в Сливен, после и за купата от Черно море във Варна.

Самият Гонзо призна след този мач, че освен откровено тенденциозното съдийство е имало и грешки в отбора на Левски. Противниците на Гонзо изтъкват и това, че една част от победите му като треньор са срещу Своге, Мездра и Монтана. Кого толкова е победил всъщност Гонзо, освен втория отбор на Лацио в мач от Лига Европа без никакво значение? А и в крайна сметка Батков е собственик. Той дава парите, той поръчва музиката. Така е навсякъде.

Гонзо очевидно не е във възторг от тази ситуация. Също с право. Пое Левски през октомври, когато всички говореха, че сините са тръгнали да изпадат. Дойде на пожар, без да е водил подготовка, без да е правил селекция. Рискува да се компрометира жестоко. Да си запише името под чудовищни резили и левскарите да го намразят.

В крайна сметка за два месеца вдигна на крака затъналия до гуша в блатото отбор на Ратко Достанич. Хубав, лош, Левски поне почна да бие. Първо Своге и Мездра, след това Лацио. Вярно, втория им отбор, ама Лацио - клуб, в който няма случайни футболисти. Затова, ако Гонзо каже, че дотук се е справил добре, също ще бъде прав.

На Герена са се задали нелеки времена. Вълчи времена. Парите свършват, затягат се коланите, почват съкращения, намаляват заплати. Никой не знае как ще се справи Левски с парите в следващите месеци. Сега и треньорската криза се стовари на Герена. Лошо. И ще стане по-лошо, ако шефове и треньори не седнат да се разберат като хората. Другия филм вече сме го гледали. И той не се хареса на никого.

Oще: георги иванов  левски  тодор батков 


no name
Григор пак е четвърти, Федерер отново е №1


Видео