The O.A.: В коя реалност ще се събудите? | webcafe.bg
Filmcafe logo

The O.A.: В коя реалност ще се събудите?

лебовскиFilmcafe
28.03.2019, 10:41 (обновена 29.03.2019, 14:12)

Втори сезон на сериала на Netflix е предизвикателство за ума

Прескачане от едно измерение в друго, групи от хора, свързани помежду си от невидими нишки, един труден за разбиране псевдоним и историята на млада жена, случайно прогледнала след 7 години в неизвестност.

Сериалът "The O.A." на Брит Марлинг и Зал Батманглидж се завърна с втори сезон, отново с подкрепата на Брад Пит като продуцент, за да даде отговори, но и да постави много повече въпроси.

На фона на "Stranger Things", "Dark" и "Black Mirror", "The O.A." продължава да бъде едно от най-странните неща, които Netflix предлага на зрителите си.

Епизодите проследяват историята на Прери (Брит Марлинг) - млада жена, която се завръща у дома, след като седем години е била безследно изчезнала. Необичайното й завръщане е още по-необикновено заради още един детайл - тя изчезва незряща и се връща виждаща.

Не това е най-странното, което й се е случило през седемте години отсъствие. Постепенно, събирайки група необичайни спътници - гимназисти и тяхната учителка, Прери успява да разкаже историята си, която води до поредица от неочаквани събития. Тя учи групата на специални движения, с които може да се "прескочи" от една реалност в друга.

(Възможно е в следващата част на текста да се съдържат спойлери)

Вторият сезон продължава от мястото, на което оставяме Прери в края на предходния - поне на пръв поглед.


Сериалът се занимава със съществуването на паралелни реалности и възможността на човек да загуби живота си в една, за да се събуди в друга. Дали обаче това може да се случва независимо от всичко наоколо? Епизодите дават своя отговор - не. Всички герои са свързани помежду си и това дали един от тях ще се събуди с нов живот зависи от това къде ще бъдат всички останали.

В последните секунди от първи сезон видяхме как след прострелване в гърдите Прери отваря очи в нещо като болнична стая и промълвява името на Хоумър. В началото на втори се прехвърляме в лечебното заведение, в което вместо Прери се събужда Нина Азарова. Това е началото на паралелния живот, в който героинята на Брит Марлинг попада.

Няколко малки решения, като това да не вземе автобуса към училище, са й дали напълно различен живот, в който никога не е губила зрението си и е живяла като богата руска наследничка. За сметка на това в паралелния си живот Прери също има необичайна способност, която я среща с Ангела на смъртта и надгражда познанията й за света отвъд видимото и неговите проявления.

Още трейлърът ни подсказа, че освен Прери, с нов живот се будят и останалите участници в експеримента на Хап. Въпросът е дали ще попаднат на едно и също място и дали Прери ще открие Хоумър (Емъри Коен).

Джейсън Айзък отново е в ролята на Хап и констелацията между героите от предходния сезон е почти запазена - всички се оказват негови пленници в друго ниво на експеримента с близки до смъртта изживявания, които водят до отваряне на вратите към нови и нови измерения.

Докато приятелите й от живота у дома се опитват да разберат какво се е случило с нея, героинята на Брит Марлинг намира свой ангел хранител в лицето на Карим (в ролята - Кингсли Бен-Адир) - частен детектив, с когото пътищата им се преплитат. И всичко това се завърта около една къща с твърде много тайни.

Във втори сезон виждаме отново и Паз Вега и Риз Ахмад, а финалът му може да ни кара да настръхнем и да чакаме с нетърпение следващия сезон и това къде ще ни отведе обърканото подсъзнание на Брит Марлинг и Зал Батманглидж. Телевизионният им проект е детайлно замислен като продължително приключение, пълно с въпроси за мястото ни в света и всички останали възможности.

Батманглидж описва "The O.A." като добре планирана история.

Още преди първият сезон да бъде създаден, цялата концепция за сериала е подготвена с мисълта всичко в него да открие естественото си развитие. Планирани са общо пет сезона.

Финалът на втори сезон посказва, че трети ще се движи толкова близо до ръба на обективната реалност, че няма да е трудно да си представим как Брит Марлинг изскача от екрана в хола ни, докато гледаме, за да ни научи на онези специални движения, които могат да спасяват и променят животи.

Oще: sci-fi  the oa  брад пит  брит марлинг  зал батманглидж  сериал 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.