Коктейл Summer in the City - вкусът на вечното лято | webcafe.bg
no name

Коктейл Summer in the City - вкусът на вечното лято

Анелия ГеоргиеваАнелия Георгиева
08.08.2018, 11:47 (обновена 09.08.2018, 13:37)

Вечно лято е мечтата на хората, които обичат слънцето, морето, планинските изгреви и залези. Онези, които знаят как и къде да намерят „каймака" на живота и да му се насладят изцяло.

Какъв по-добър начин да съхраним лятото в коктейл, така че дори да сме в града и морето да е далече, да усещаме свежия му вкус в чашата си?

Намерихме точната съставка в лицето на Somersby диня като основа на летния коктейл Summer in The City.

Творението е на Иван - едно от момчетата зад бара на бар Public в София, което винаги ще ви поздрави с усмивка, когато влезете в бара.

Зад концепцията на създадения от него коктейл стои цяла история.

„Коктейлът се състои от Somersby диня, бял ром, вино розе и стръкче мащерка за аромат, която перфектно пасва на свежия вкус на Somersby диня. Тъй като и розето, и Somersby диня в коктейлните среди се приемат като аперативни напитки, двете питиета много добре си кореспондират, отиват си дори по цвят.

Украсата на коктейла е малка интерпретация на суши със сирене и обвивка от краставица, поръсена със сусам. Този аранжимент придава много свежест, но в него се откроява и един особен сантимент. Украсата препраща към времето, когато всеки като малък е ял диня със сирене - класика на лятото".

Всъщност Иван не само прави коктейлите зад бара.

В качеството си на барман, той определя себе си като човека, който режисира вечерта на посетителите. За него барманството не е просто нещо, което правиш, за да уплътняваш времето или да имаш сезонна работа. Да си барман е преди всичко признание за него, с което той иска да се занимава професионално.

„Барманството е много интересна, но през последните години изключително пренебрегвана професия. Хората мислят, че барманът е човекът зад бара, който ти поднася това, което пиеш. А всъщност той е много повече - от него зависи какво ще ти бъде поднесено, как ще си изкараш вечерта, дали ще си тръгнеш доволен".

А недоволни от бар Public клиенти почти няма.

От отварянето си през 2016 година досега мястото набира все по-голяма популярност сред най-различен тип хора. В момента в бар Public работят четирима бармани, за които най-големият комплимент, за който надали клиентите подозират, е поздравът - когато човек влезе в бара и първо поздрави барманите.

Именно призванието, което Иван и колегите получават от клиентите, им носи удовлетворение и вдъхновение да творят. А когато това вдъхновение обедини сили със свежия вкус на Somersby диня, резултатът е видим - коктейл с вкус на вечно лято. Направете си го и вие!

Oще: somersby  somersby диня  бар public 


Още от Summercafe