Всички знаят, че сме маши | webcafe.bg
Webcafe

Всички знаят, че сме маши

Ne sam ot nikoi
07.02.2013, 16:46 (обновена 07.02.2013, 19:21)
сянка, силует

Дали се прецакахме, обвинявайки "Хизбулла"?

На мен ми се струва, че ако изобщо на някой му минава през главата, че, видите ли, "Хизбулла" ще ни разкажат играта сега от атентати, защото някакво си официално лице ги е назовало като най-вероятните извършители на този атентат, се мисли или за по-умен от хората, които седят зад "Хизбулла" (без значение за кое подразделение говорим), или си мисли, че ония от „Хизбулла" ядат доматите с колците, както ние обичаме да се изразяваме.

Не подкрепям нито "Хизбулла", нито пък критикувам правителството.

Просто си мисля, че човек - преди да почне да пише нещо - трябва да се замисли малко.

Отговорете си на този въпрос. Ако вие предполагате, че видиш ли ние сме маша в ръцете на този или онзи, кое ви кара да мислите, че те не са стигнали до същите изводи? (бел. р. "Хизбулла").

Което ми се струва след едно днешно изявление, че точно това и си мислят хората за нас. Което пък не говори добре за нас като хора.

Щото лошите иранци направо си ни казаха в прав текст (без дори и да ни споменават), че не ни бръснат за слива, дето още казват някой Българи. Така че, приятели, не си мислете, че сме се прецакали - още повече след изказването на Цветанов.

Oще: атентат  война  иран  сарафово  хизбулла 


Още от Оня, дето не го трият

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

10 MacAllister | 08.02.201318:35

Fedar, прав си, не сме идиоти - парадокс е, ама като няма начин да си сигурен точно как е, сигурни изводи можеш да си направиш само в разширен контекст, където оценяваш, че каквато и да е истината, ефектът й върху разширения контекст ще е пренебрежим ... Аз към разните там завери имам точно такова отношение, винаги ми е било интересно дали някой е оказвал изкуствено влияние върху историята и много мъдрих през годините. Ако ти се спори за това, първо обаче трябва добре да се разберем какво считаме за изкуствено/нехарактерно. Както и да е, не твърдя, че съм нещо прецизен и точен, но доколкото мога да преценя необясними особености няма в периоди по-къси от поне 2-3 века. Ако съм прав туй ще рече, че каквито и заговори да има, те или са функция на историята, което ги свежда до нормални системни явления или са толкова добре барнати, че някъде там зад планината от няколко хиляди години трябва да седи разум продукт на нещо с възможности сравними или дори превъзхождащи нивото на съвремената ни наука.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

9 niemen | 08.02.201318:03

Според правителството, атентатът е дело на Хизбула. От друга страна, Цв.ЦВ. и сие ни убеждават, че това няма да доведе до някакви големи рискове за страната и населението й, защото, видите ли, Хизбула по принцип не действала в чужбина. Ха сега де.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.07.2011, 13:11

8 Fedar | 08.02.201317:49

3 deowin | 08.02.201301:21
MacAllister, никога не подценявай злите илюминати - те точно това искат да си помислиш, че са глупави и некадърни, и съвсем нарочно от време на време постъпват нерационално.. Смее се
--------------------------------

Хммм.....това малко ми намирисва на логически парадокс. Как можеш нарочно да постъпваш ирационално?! Щом е нарочно, значи е планирано, и следователно е съвсем рационално.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

7 Чинчифон | 08.02.201313:45

Чиято и страна да заемем при такъв конфликт,непременно ще сгрешим!За да сме близо до истината е хубаво да помним кога и как е възникнал конфликта и защо страните не желаят /или пък не им разрешават?/ разумен компромис.Нали г-жа Клинтън,пред медиите,искаше оставката на Башар Асад,а зад гърба на медиите поощряваше въоръжаването на-уж бунтовниците.Така,както САЩ постъпиха с България след 1989 и на много други места.Разлика е,че арабите са открили аритметиката,докато ние сме заквасили киселото мляко. Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

6 Vankata_820 | 08.02.201313:05

2: Как да му повярваме за каквото и да било, след като този човек не е дал досега едно доказателство, че си струва да правим това. Да му се вярва е силно рискова дейност. Външният ни министър Младенов вече трета година демонстрира, че главният принцип, от който се ръководи са не българските национални интереси, а интересите на Израел и САЩ.
Затова е и представян като " основен фактор за сигурността на Израел,, (като например, в края на април 2011 г. на заседание на Глобалния форум на Американския еврейски комитет във Вашингтон, където е един от основните докладчици). Депутат от българския парламент понякога разказва в тесен кръг как звъннал преди години на Младенов и когато се свързал с него, оня му обяснил, че в момента се намира на военно обучение на Голанските възвишения. Даже после показвал снимка оттам - изтипосан в израелска униформа. Срамна работа. За съжаление, няма никакви знаци, които да подсказват поне, че момчето може да се промени.
Тъкмо обратното - проблемите с него и налаганата от него външна политика водят до все повече проблеми, преки и потенциални - на страната и нацията ни, които в един момент ще достигнат критична точка, от която връщане назад няма да има. Най-смущаващото обаче е, че по въпросите на външната политика в това правителство Младенов има статут на последна инстанция. Затова и точно неговата оставка е единственото смислено нещо, за което може да се настоява като най-належаща перспектива. След това трябва да се започне и с денонсиране на всички споразумения с Израел.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

5 Vankata_820 | 08.02.201313:04

Интересни доводи в нета:
"Опасната игра на Николай Младенов
Българската външна политика е функция на израелската

Това беше нещо повече от престъпление, беше грешка Приписват на Талейран думите "Това беше нещо повече от престъпление, беше грешка,,, когато коментира пред Наполеон убийството на Ангулемския херцог. След заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента преди дни тази класическа фраза на френския външен министър описва като че ли най-добре и кратко случилото се там.
Вече няма никакво съмнение, че българската външна политика се явява функция на израелската такава и Николай Младенов е нейният пророк. "Удар срещу Израел е като удар по България,, се изцепи при посещението си в Израел преди три седмици Младенов ("А Blow to Israel is like a Blow to Bulgaria") Ще го кажа... [Прочети целия коментар] отново и съвсем директно - ние нямаме български външен министър, имаме неясен и манипулиран имплант на ционистката държава начело на българското министерство на външните работи.
Защо мисля така ли? Много е просто - цялата кариера на Младенов в българската политика е следствие, натрупване вследствие неговата отвратителна обвързаност с ционисткия режим в Израел. Режим, който инвестира в този човек, както някога в баща му е инвестирала Държавна сигурност, където Евтим Младенов, макар и със средно образование, достига до чин подполковник в ПГУ-ДС. "Българският,, външен министър днес докара държавата ни дотам, че от началото на миналата година да има няколко военни споразумения с Израел - ужасен факт, заради който българите трябваше да загубят съня си.
Не, не е преувеличено подобно мнение, защото внимателното проследяване на случилото се след това показва, че атентата в Сарафово е връх, кулминация на цяла верига от свързани събития, решения, ангажименти. Споразуменията с Израел във военната област бяха гласувани, вкл. с гласовете на кресльовците от "Атака", които неразумни люде нарекоха някога даже "антисемити,,. Истината винаги е повече, отколкото се вижда на пръв поглед - "Атака" просто са обикновени български лъжци.
Същински пудели на всеки, който им подхвърли нещо, което да им позволява да заработват покрай фабриката за луксозни съдби, каквато е българската политика.
Младенов успя да ги въвлече в проционистката си обвързаност, въпреки заклинанията на "врага на Мамона,,. Те и ционистките водачи през 30-те години на миналия век също преуспяха в сътрудничеството с нацистките лидери и режим. Неприятната истина, за която няма да чуете често да се говори е, че Адолф Айхман например още през 1934 г. заедно с водещи ционистки дейци дори пътува до Палестина и се опитва да реализира проект на Хитлер за самостоятелна ционистка държава там.
Но това, както се казва, днес е неполиткоректно да се говори, камо ли пише. Току виж, че ме призовали да отговарям за език на омразата и "антисемитизъм,,, затова ще спра дотук. Не от страх, темата е друга. И така, през май 2012 г. българското правителство разреши на израелски
самолети и войници да пребивават в страната ни за съвместно учение. "Провеждането на тренировъчните дейности ще да доведе до повишаване на оперативната съвместимост и усъвършенстване на подготовката на подразделения от състава на българските ВВС за работа в международна среда.,, Това гласеше официалното прессъобщение на правителството по казуса. Очаквайте ескалация на обвързаностите с Израел - не знам защо в страната ни почти не се води поне дебат за параметрите и последиците от военните споразумения с Израел, които навършиха година от подписването си.
Защо това е толкова важно ли? Важно е, защото страната ни е въвлечена в провеждането на политики в областта на сигурността и отбраната, които няма да допринесат до повече сигурност, а тъкмо обратното - ще станем заложник на агресивната и експанзионистична политика на Тел Авив в Близкия, Средния изток и част от Северна Африка. Израел е ангажиран в далеч отиваща във времето и целите стратегическа офанзива за териториално разширяване. Това е структурно важно положение, което, когато се осъзнае може да обясни много и от това, което се случи миналата година.
На Израел е нужна стратегическа дълбочина. Това израелските стратези отчитат като основен недостатък за отбраната на страната си. Израелският премиер Бенямин Натаняху каза миналата година, че Израел има задачата да решава казуси, каквито трябва да решава една свръхсила. Хайде познайте сега, след като са зададени такива цели и параметри, каква ще е външната и военна политика на държавата Израел. Агресивна, експанзионистична и предизвикваща ответни действия от арабските и съседи.
Не бива да има никакви съмнения, че през следващите десетилетия ционистката държава ще се пита да окупира значителни части от държавите и зоните, с които граничи, А с държави като България, Азербайджан, Кипър и още няколко ще изгради или вече е изградила силно обвързващи ги двустранни алианси. Колко хора знаят, че след 2016 г. енергийните системи на гръцката част на Кипър и енергийната система на Израел ще представляват едно цяло - при посещението си в Никозия преди година Натаняху подписа споразумение за това.
Както стана ясно скоро след това посещение, Израел е договорил разполагането на военно-въздушни части в израелска база в югозападната част на Кипър. Една от задачите на тези части е да охраняват наскоро откритите огромни залежи от природен газ в източното Средиземноморие В този контекст помислете върху факта, че вече няколко месеца израелски военни самолети извършват полети до и над България, правят каквото си искат в българското въздушно пространство и се връщат обратно. Ето за тази обвързаност почти никой не говори, а тя на практика представлява подмяна на основни части от българската външнополитическа и военна политика с проционистки такива.
"Ако България нямаше достатъчно аргументи да заяви, че следите на този атентат водят до военното крило на Хизбула, нямаше да го направи, повярвайте ми.,,
Това заяви по БНТ министърът на външните работи. Как да му повярваме за каквото
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

4 MacAllister | 08.02.201312:42

Ъх илюминати, свършили са им батериите ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

3 deowin | 08.02.201301:21

MacAllister, никога не подценявай злите илюминати - те точно това искат да си помислиш, че са глупави и некадърни, и съвсем нарочно от време на време постъпват нерационално.. Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

2 MacAllister | 08.02.201300:48

Абсолютно точно - и аз забелязах същото, още в първите що годе сериозни реакции си личеше едно "Ох, я па тия" между редовете.

В страни от нашия въпрос, обаче не мога да не се питам кви са тия големи играчи, дето ни държат като маша, след като с такава нескопосана история очакват да си свършат някаква работа? Почва да ми пада на още по-дълбоки дълбини мнението за световната политика и конспирация ;)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

1 deowin | 07.02.201320:10

Силен + за този коментар!
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.