Webcafe

Диляна Попова: много лица и живот извън рамката

Ана ДинковаАна Динкова
21.10.2017, 09:39 (обновена 24.10.2017, 18:51)

1 от 7 снимки Назад Напред

Диляна Попова, Lierac

Снимка: © Мирослава Дермеджиева, Webcafe

Покажете на Диляна обектив и ще разберете, че тя има таланта да извади от себе си всичко. Може да бъде ледена кралица, може да бъде чувствена икона, може да бъде нежна мадона, може да бъде фина статуетка на балерина...

Фотосесиите й в мъжките списания са паметни, а в живота е едновременно секси, силна и нежна, женствена, но и решително завладяваща. Замечтана и приказна и чаровно земна - това е Диляна Попова.

Сякаш минава през живота и взима само от шоколадовата глазура на тортата, без да се застоява много-много - от киното, от модата, от майчинството и любовта.

Освен като модел, Диляна е позната и като актриса - играе в сериалите „Стъклен дом" и „Революция Z" и във филмите „Love.net", „Секс академия: мъже".

Намираме трудно време за интервюто, защото е в няколко проекта едновременно, гледа сина си Борил, прави костюмите за нов филм и репетерира за мюзикъла "Оркестър без име".

Покажете на Диляна обектив и ще разберете, че тя има таланта да извади от себе си всичко. Може да бъде ледена кралица, може да бъде чувствена икона, може да бъде нежна мадона, може да бъде фина статуетка на балерина...

Задаваш посоката, малко като в израза just push play и пред теб се развихря такова представление, че ако премигнеш по-бавно може да проспиш идеалния кадър.

Какво ти предстои сега? В последните години сякаш повече сме те виждали на екрана...

Последните години наистина имах повече кино и телевизионни проекти. Но ангажиментите в сферите, в които работя - модата, телевизията, киното - много често се редуват. А сега ми предстои мюзикъл - „Оркестър без име". Досега нямам опит със сцената и това ме плаши, но също така ме амбицира и се надявам публиката да хареса резултата. Знам, че Борис Радев, режисьорът на мюзикъла, прави нещо много добро и ще представи на публиката нещо интересно, модерно, пречупено през неговия поглед.

Играеш телефонистка в мюзикъла „Оркестър без име" - разкажи ни нещо интересно за образа ти?

Когато Борис Радев ме покани за тази роля, много се притеснявах, защото не танцувам и не пея. Той ме успокои, като ми обеща, че ще ме напътства и няма да ме кара да правя нещо, в което се чувствам неспокойна. По време на репетициите обаче започнах да се отпускам постепенно и така първоначалната му идея за образа се промени, обогати се, героинята ми стана по-пълнокръвна.

Не искам да издавам повече, защото премиерата е на 1 ноември и искам да има повече изненади за публиката! Мога само да кажа, че ще бъде зрелищно представление, защото участват много готини актьори (Мария Илиева, Николай Урумов, Румен Угрински, Стефан Щерев и със специалното участие на Георги Мамалев и Катето Евро) и танцьори, ще има много песни и танци - изобщо подгответе се!

Усещаш ли порив да се завърнеш към актьорското майсторство?

Началото на месец декември започват снимките на нова продукция, която ме извади от зоната ми на комфорт и ще играя съвсем нова за мен роля. Обикновено режисьорите ми предлагат роли на млади и красиви жени, а този път физическите данни няма да бъдат на преден план. В същото време искам да видя как ще се почувствам и на сцената с „Оркестър без име", да усетя това ново поприще и как ще ме приемат зрителите.

Правиш костюмите за тази нова продукция, разкажи ни повече?

Да, това е моят дебют като художник на костюмите (бел.р. Диляна завършва техникум по облекло, а след това и моден дизайн в Нов български университет). Много ми е приятно да съчетая модата и киното - двете ми големи страсти. А колкото до филма и участието ми като актриса - това за мен е наистина много различна роля.

Моята героиня е бивша гимнастичка, която е в инвалиден стол от доста години. Вече съм била в инвалиден стол в една американска продукция, така че имам поне малко опит за такава роля, макар че имам много да уча - непрекъснато се уча по отношение на работата ми като актриса, така че чакам с нетърпение снимките на тази продукция.

Лятото снима „Революция X" - кой жанр ти харесва повече - филмовия или този на сериалите?

И киното и телевизията имат особен чар. Това, което ги обединява е, че когато влизаш в роля, е много важно да съумееш да предадеш емоция не само с езика на тялото си, както е в професията на модел, но много повече с поглед, говор, глас - комплексен процес е. Харесвам и филма „Революция X", и сериала „Революция Z". Sнимахме филма с много голяма част от актьорите от сериала, има нови попълнения, сюжетът е по-различен и стана филм, който зрителите могат да гледат самостоятелно, не задължително като продължение на сериала.

Пречи ли ти красотата или помага?

Понякога пречи, понякога помага. По-важно е да си на точното място по точното време. Да се развиваш и да работиш със сърцето си, за да дадеш максимума, на който си способен. Аз съм свикнала да работя с лицето си, с тялото си, да съм пред обектив - работата на модела в крайна сметка е това: да те заснемат.

Да се чувстваш добре в кожата си - това помага най-много, да се отпуснеш и да бъдеш спокойна пред обектива. Но в същото време в тази професия е много важен и екипът, нещо, което рядко се вижда от финалните снимки - така че освен външния вид помагат и много други качества: дисциплина, пунктуалност, желание да пробваш нови неща, да влизаш в роли понякога, да се разбираш с хората бързо и лесно.

Как се промени животът ти след раждането на Борил?

Животът ми се обърна на 180 градуса в положителна посока. Синът ми ме учи на търпение, защото като повечето момчета е доста своенравен. Научи ме на това кои са истинските важни неща, ценностите и най-много ме научи на какво е това безусловна Любов! Тази любов не може да се сравни с абсолютно нищо друго!

Какви са „отношенията" ти с жълтите медии?

Нямам отношения с така наречените медии, защото за мен не са такива. Това са едни хора, които съчиняват безсмислици за жълти стотинки и дори не си правят труда да си сверят часовника.

Можеш ли цял живот да прекараш с един мъж?

Интересен въпрос...(отговаря ни с малко мистериозна усмивка). Мисля, че ще мога да ти отговоря към края на дните си. Много ми се иска да кажа „да", но знам ли... В странни времена живеем. (и отново се усмихва).

Напоследък често се говори за майчинството като някакъв свръх-героизъм, който изобилства от плач, страхове, безсъние и депресия. Какво е твоето отношение?

Майчинството и животът са най-големите ни дарове и ние трябва да ги ценим и да им се наслаждаваме! Животът може да носи и тъга, и болка, а майчинството невинаги е лесно - всяка майка знае това и не виждам нищо неестествено в моментите на трудност. Но също така майчинството носи и много щастие. А бихме ли могли да оценим радостите без трудностите?

Да бъдеш майка е нещо съвършено естествено, не мисля, че трябва да се вторачваме излишно в това коя жена е родила, каква майка е и така нататък. Аз избирам да се радвам на хората, които решават да създадат семейство, както и да бъда щастлива за тях, когато имат деца.

Какво виждаш на хоризонта?

Изгрев!

Фотограф: Мирослава Дерменджиева

Облекло магазини: Collective и Armani|Exchange

Бижута: Folli Follie

Коса: Росица Петрова

Oще: lierac  борил  български актьори  диляна попова  интервю  кино  майка  мюзикъл  оркестър без име  рамка  революция z  стъклен дом  сцена  театър  телевизия  фотосесия 


Още от Жени в действие

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.