Webcafe

Какво най-често забравяме да вземем при пътуване и купуваме от бензиностанцията?

Марина Стоименова
22.11.2018, 11:50 (обновена 24.11.2018, 09:08)
На път

Снимка: © Webcafe.bg

Преди шофиране хората забравят невероятни неща

Познато ви е - предстои ви пътуване в страната или чужбина с колата и прехвърляте на ум всички предмети, които са ви необходими. Някои от нас си съставят списъци, а други разчитат на феноменална памет и на лична свръх-организираност. Но независимо колко сме концентрирани при приготвянето на багажа, неминуемо накрая се оказва, че сме забравили да вземем нещо дребно. А понякога и нещо едро.

Някои хора се качват в колата като забравят да си обуят обувките. Други, след като са стегнали целия багаж и са го натоварили, тръгват да шофират по пижама. Трети – и колкото и да не ви се вярва има много такива хора – тръгват на семейно море без... децата, например.

И ето, целият този разсеян народ се оказва на магистралата, далече от дома, и нетърпеливо шофира към заветната дестинация. Разбира се, на хора, които са забравили да качат член на семейството, не може да им се помогне, но за всички останали на хоризонта се появява спасителната бензиностанция.

И ако сте се чудили защо в търговските обекти, които са уж основно за гориво, продават най-невероятни неща, значи нямате никаква представа какво са способни хората да забравят преди пътуване.

Търговските обекти Shell са измислили ултимативна спасителна опция за най-най разсеяните, например онези, които си си забравили дори портфейла. Ако те са клиенти на Shell, е достатъчно да имат точки по баланса си и с дигиталната си ClubSmart карта на телефона, за да хапнат сандвич, да пийнат кафе или да придобият необходим им за пътуването предмет от текущата промоция на Shell, която се обновява на няколко месеца.

Със събраните точки в картата, клиентите могат да направят и пълно или частично плащане на гориво, стоки и услуги, като изключение е закупуването на винетни стикери и лотарийни билети.

Точките по ClubSmart картата се трупат постоянно, а в търговските обекти Shell има продукти, които при закупуване издават по-голям, фиксиран брой точки – така ако картодържателят закупи например свеж сандвич, прясна салата или хот дог XXL, с марка Deli by Shell, той ще получи 50 точки по баланса си. При други продукти от магазини Shell на всеки два лева от сметката също се получава по една точка.

Точки се трупат и при зареждане на гориво – например за всеки зареден литър от Shell FuelSave и Shell AutoGas клиентът получава по 1 точка. По 2 точки носи всеки литър гориво Shell V-Power, а 5 точки – всеки литър Shell V-Power Racing 100. При зареждане в неделя точките на премиум горивата се удвояват и по картата се записват 4 точки на литър за горивата Shell V-Power и 10 точки на литър за Shell V-Power Racing 100.

Но кои точно са нещата, които хората най-често забравят преди път?

Допитахме се до екипа на Webcafe, за да разберем дали разсеяността при събирането на багажа е характерна и за авторите, редакторите и рекламните мениджъри. Ето техните отговори на въпроса:

"Кои са нещата, които винаги забравяте преди път и се налага да купувате на бензиностанцията?"

IT редактор

"Преди път най-важното е да не забравяме горивото. Иначе аз съм спирал, за да купя зарядно за кола, четка за зъби. Най-често обаче ми се налага да купувам от бензиностанцията вода, сандвичи, цигари“.

Автор

"Спирам на бензиностанция, когато съм забравила да сложа течност за чистачки или препарат за чистене на стъклата от мушички. Редовно забравям да взема мокри кърпи и плик за боклуци за в колата. И някакъв плод. А за вафли, вода и кафе си спирам най-редовно."

Изпълнителен директор

"Веднъж, на път за Гърция, забравих, че детето ни няма задграничен паспорт. Сетих се на Shell при Перник, купихме си по един хот-дог, пихме по една студена вода, и обърнахме към паспортната служба на "Мария Луиза" в София. 7 часа по-късно всичко беше под контрол. Останалите неща, които забравям, обикновено мога да си ги купя по пътя - като се започне от джапанки и очила за плуване и се стигне до мокри кърпички, тампони за грим, или зарядно за телефона."

Рекламен мениджър

"Веднъж се усетих чак по път, че съм тръгнала с домашните чехли и си купих джапанки от бензиностанцията. Иначе съм забравяла четки за зъби, паста и други козметични принадлежности. Забравяла съм да купя подарък за дете и също се е налагало да го купувам от бензиностанция."

Финансов директор

"Случвало ми се е да спирам за четка за зъби, гребен, чорапи, резервни обувки, а за хотелите винаги забравям да си взема чехли и слънчеви очила."

Дизайнер

"На бензиностанция най-често спирам за проверяване на гумите. Забравяла съм четка за зъби, дезодорант или цигари и ми се е налагало да спирам точно за тези неща."

Редактор

"Най-често забравям да купя храна и от бензиностанциите се запасявам с кроасани, снаксове, вафли. Както и с вода и цигари."

А вие какви неща сте забравяли да вземете и ви се е налагало да купувате от бензиностанциите?

Oще: shell  бензиностанции  забравени предмети  забравяне  какво забравяме  на път  пътуване  точки 


Още от Бензин в кръвта

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.