Webcafe

Visa Cash back помага при необходимост

Ана ДинковаАна Динкова
08.11.2018, 12:28 (обновена 09.11.2018, 15:07)
Visa

Снимка: © Ирена Игнатова

Или как може в магазина да ви дават пари

Услугата Visa Cash Back - или пари в брой с Visa е услуга за теглене на пари в брой от касите на търговски обекти на територията на страната при извършването на покупка с карта Visa. Това е улеснение за всеки път, когато имате нужда от малка сума в брой.

С услугата Visa Cash back клиентите могат да "изтеглят" сума в размер до 50 лева в брой, докато плащат покупките - както с дебитна, така и с кредитна карта Visa.

Тази услуга пести време, тъй като за тегленето на сумата няма нужда да се използва банкомат, а парите се получават директно на касата в търговския обект.

Самата процедурата на теглене е много лесна и бърза, а единственото изискване е клиентът да спомене на касиера, че иска да използва cash back услугата, докато плаща направените покупки с картата си Visa.

Така касиерът може да добави желаната от клиента сума за cash back, т.е. до 50 лв., която клиентът ще получи в брой. За получаването на кеш парите, касиерът ще поиска оторизация на трансакцията с подпис на клиента на разписката и/или въвеждане на ПИН код. Всъщност оторизацията е абсолютно същата, както при нормална трансакция за плащане с банкова карта - кредитна или дебитна на POS терминал.

След извършване на оторизацията, клиентът получава от касиера поисканата сума cash back - в брой.

При използване на Visa Cash Back услугата разписката, която клиентът получава, съдържа информация както за направената покупка, така и за получените в брой пари.

Visa Cash Back е услуга, която гарантира сигурност на клиентите при теглене на малки суми в брой, особено при пътувания, като спестява време от търсене на банкомат или банков клон.

Услугата е популярна в Европа и се предлага от почти 20 години. Освен на Стария континент Visa Cash Back се ползва с популарност в САЩ, Австралия, Сингапур и в Република Южна Африка.

Освен да спестява време на картодържателите, комбинирайки две отделни операции: плащане и теглене на пари в брой, Visa Cash back де факто превръща в банкомати  самите търговски обекти.

Освен улеснение, тази услуга предлага и сигурност, защото в повечето случаи търговските обекти имат както физическа охрана, така и видео наблюдение – неща, важни при пътуване в непознати градове и държави, когато тегленето на пари в брой от банкомат на улицата може да се окаже предизвикателство.

Най-хубавото е, че от услугата Visa Cash Back могат да се възползват притежателите на абсолютно всички видове карти Visa - както кредитни, така и дебитни. Достатъчно е само да видите знака на Visa Cash Back залепен на вратата на търговския обект.

Oще: visa  visa cash back  дебитна карта  кеш  кредитна карта  пари  пари на касата  финансова грамотност 


Още от Финансова грамотност с VISA