Webcafe

11 шокиращи истории от ранните години на Холивуд

лебовскиFilmcafe, Тhe Richest
14.06.2016, 16:50 (обновена 27.06.2016, 18:59)

1 от 12 снимки Назад Напред

холивудски истории

Aко смятате, че сциентологията на Том Круз или поведението, демонстрирано от Чарли Шийн са израз на крайна ексцентричност - то явно не познавате историята на машината "Холивуд".

Вижте няколко поразителни истории от миналото на Холивуд, които днес или са невъзможни, или, ако се случеха, нямаше да слизат от заглавните страници на медиите:

Зашеметяващото влияние на киното, както и огромните пари, славата и властта, съпътстващи филмовата индустрия от самото й зачатие, привличат и винаги са привличали едни от най-талантливите хора в света. Но и са причинили епични престъпления и множество съсипани животи.

Затова, ако смятате, че сциентологията на Том Круз или поведението, демонстрирано от Чарли Шийн, са израз на крайна ексцентричност - то явно не познавате историята на машината "Холивуд".

Вероятно нямате и никаква представа какви шокиращи от днешна гледна точка неща са правили звездите във времената, когато киното е било младо, черно-бяло и когато всичко, което се е случвало в него, е било чисто и просто скок в неизвестното.

Някога Холивуд е знаел много добре как да се забавлява - и как да ражда такива скандали, от които днес на много хора биха се изправили косите... и които биха били абсолютно невъзможни в нашето общество.

Всъщност развратът през 20-те години на 20 век сред американските актьори е толкова разпространен, че публиката дори започва да се отдръпва от Холивуд, отвратена от непристойното им поведение. Тогава, в опит да докаже, че в киното все пак има някакъв ред, индустрията решава да въведе стриктен морален код, с цел да върне публиката в салоните. Така във филмите от 30-те до 50-те годни на 20 век практически няма да видите сцени с насилие или секс.

Но това няма как да спре звездите в личния им живот.

Ето някои поразителни истории от миналото на Холивуд, които днес или са невъзможни, или, ако се случеха, нямаше да слизат от заглавните страници на медиите.

Oще: галерия  истории  история на киното  история на холивуд  кино  медии  нямо кино  преса  ранен холивуд  ретро  свят  филми  фотогалерия  холивуд  холивуд през годините  черно бяло кино 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.