Webcafe

Сбогом, войнишки живот

webcafeLifecafe, CNN.com
17.03.2015, 19:56 (обновена 17.03.2015, 21:57)

1 от 13 снимки Назад Напред

принц хари

Снимка: © gettyimages.com

Британският принц Хари затваря цяла глава от своя живот. Tой обяви, че напуска армията

Британският принц Хари затваря една глава от своя живот. Той направи официално обръщение, в което обяви, че приключва военната си кариера, на която посвети почти 10 години.

"Наистина трудно решение беше да напусна армията", се казва в обръщението. "Мисля, че съм голям късметлия, след като имах шанса да работя нещо доста предизвикателно и да се срещна с прекрасни хора междувременно. Опитът, който натрупах през последните 10 години, ще ми остане до края на живота".

Капитан Хари Уелс, както е известен принцът във военните среди, започна да изпълнява своите армейски задължения през 2005 година в Кралската Военна Академия Сендхърст.

Той служи два пъти в Афганистан. През 2011 година беше повишен в ранг капитан. Принцът има също така квалификация като командир на военен хеликоптер Apache.

Преди да се завърне в цивилния живот обаче, принцът ще трябва да изпълни още няколко задачи. Той ще прекара следващите два месеца от службата си в оперативни дейности към австралийските военни сили в Дарвин, Пърт и Сидни.

Принцът ще работи с ранени войници. Това ще го подготви и за позицията, която ще заема от август, когато ще работи като доброволец към програма на министерство на отбраната за ветерани.

Хари Уелс ще има и задължения към кралското семейство, които да изпълнява, докато се оттегли от службата. В края на април, той ще придружи принц Чарлз при неговото пътуване в Турция. През май го очаква посещение в Нова Зеландия.

"Това е голяма, смела стъпка за принц Хари", коментира Макс Фостър - кореспондент на CNN за кралското семейство.

"Военната служба му осигуряваше бягство от публичния живот. Той можеше да се представи просто за някое от момчетата. Но, както разбирам, той е достигнал върха на кариерата си. Следващата стъпка ще е да работи в офис, което не е за него, Той е много отдаден на военните дейности и аз не мисля, че някога ще загуби интерес към тази област".

Вижте в галерията някои от военните превъплъщения на британския принц Хари.

Oще: армия  военен дълг  военна кариера  война  войска  кралско семейство  принц  принц хари  хари уелс 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.