Webcafe

Топ 10 на най-жестоките серийни убийци

webcafeLifecafe
05.04.2016, 12:04 (обновена 08.04.2016, 17:06)

1 от 10 снимки Назад Напред

анатоли оноприенко

10. Анатоли Оноприенко

Един от "най-невинните" сред серийните убийци е "Чудовището от Украйна". Анатоли Оноприенко, арестуван през 1996-та, признава за убийството на 52-ма души. При ареста му полицията намира над 100 предмета на престъпления, включително различни оръжия, които Оноприенко е използвал в своята "дейност".

Израснал с трудно детство като сирак в поправителни домове, в него се поражда желание да си отмъсти за несгодите в живота. Анатоли започва извратената си "кариера" с убийството на две семейства. При първия случай, той нахлува в дом в малкото градче Братковичи, където живее четиричленно семейство и разстрелва всичките. В същото градче влиза с взлом в семейна къща и избива петчленна фамилия.

След години на скитничество в Западна Европа, след 1989-та се връща в Украйна и продължава с престъпленията. За няколко месеца през 95-та и 96-та година избива 43-ма души при нахлувания с взлом.

Сред постиженията му е убийството на пет души, докато спят в колата си. По време на самопризнанията си заявява, че просто искал да задигне колата, затова нямал избор освен да убие хората. След убийствата обикновено изгаря телата.

При едно от нахлуванията с взлом, Анатоли смачква главите на майка и дъщеря с чук. Сред „геройствата" е и убийството на две момиченца на 7 и на 8 години с брадва. Арестуван е през 1996-та, когато е на 37 години. По време на процеса, започнал през 1998-ма, той заявява, че не изпитва угризения. Признат е за виновен, но за негово щастие, Украйна наскоро е премахнала смъртното наказание и той е осъден на доживотен затвор без право на помилване. Умира в затвора през 2013-та.

Те са отвратителни. Те са отблъскващи. Те не стават за герои на филми, защото за разлика от Ханибал Лектър в "Мълчанието на агнетата" или пък в "Ханибал", в реалността единствената сензация при тях е болната им, изкривена психика. А тя е най-малкото романтична.

Те идват от различни страни: Бразилия, Китай, Афганистан, Колумбуя, САЩ, Украйна, Русия, Индия и са по своему уникални за държавите, в които са родени, но само абсолютно извратен мозък може да ги нарече "сензация" или "гении". А фактът, че много от тях възприемат себе си именно по този ласкав начин, само показва колко объркани са нормалните човешки представи в главите им.

Хората за които говорим (ако могат да се нарекат хора изобщо), са най-отвратителните серийни убийци на 20 и 21 век.

Те са извършители на някои от най-гадните неща на земята: изнасилване, ядене на човешки сърца и вътрешности, некрофилия...

И съвсем не всички свършват в затвора, нито са екзекутирани. Историите им са безкрайно различни.

Всички тези 10 убиеца, които можете да видите в галерията, са извършили общо 762 убийства. Някои повече - други по-малко, като един от най-големите "таланти" може да се похвали с над 300 жертви.

Убийците в галерията са наредени по свирепост и по брой на жертви, като в началото са "най-невинните"...

Oще: жестоки убийства  жестоки убийци  задръжки  затвор  затворници  кръвожадни убийци  морал  оноприенко  полиция  сериен убиец  серийни убийства  серийни убийци  съвест  убиец  убийства  убийство  убийци  чикатило 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.