Webcafe

Филмите, които вдъхновиха убийства

webcafeLifecafe
23.06.2018, 17:47 (обновена 25.06.2018, 12:03)

1 от 10 снимки Назад Напред

Портокал с часовников механизъм

A Clockwork Orange / "Портокал с часовников механизъм"

Единственият филм в историята на британското кино, който е изтеглен от разпространение от собствения си режисьор, заради множеството престъпления, които инспирира. "Портокал с часовников механизъм" показва психопатия и насилие по брилянтен начин, но не всички възприемат изкуството единствено като изкуство. Той вдъхновява няколко убийства, включително и тези, извършени от двама младежи, директно имитиращи филма. Сред другите престъпления инспирирани от филма са групово изнасилване на младо момиче от група младежи, пеещи "Singing in the Rain" - директно копирайки сцена от филма.

Насилието е ключов момент в днешното кино. Някак няма как да има екшън, трилър или хорор филм, без да има някой злодей, който да разправя с противниците си с безмилостна жестокост.

Все пак насилието е част от човешката природа, колкото и да не искаме да си го признаем. И отразяването му в популярното изкуство е нещо нормално.

Не всички са съгласни с това обаче. Според не малко хора графичното представяне на насилието във филми, сериали и компютърни игри пробужда някои хора към асоцилано поведение и дори прилагане на агресия в реалния свят.

Примери за това има и те не са малко. Дори и за убийства.

Понякога филмите могат да се окажат мотивиращият катализатор, който да предизвика убийства сред някои по-лабилни зрители.

В галерията ще видите примери точно за такива случаи, в които вдъхновиха бъдещи убийци.

Oще: american psycho  fight club  halloween  manchester by the sea  natural born killers  scream  the collector  the dark knight  боен клуб  колекционерът  краилцата на прокълнатите  манчестър край морето  писък  портокал с часовников механизъм  психопати  родени убийци  убийства  убийци  убийци по рождение  филми  хелоуин  черният рицар 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.