Webcafe

Той не е само Джоуи от "Приятели"...

лебовскиFilmcafe
25.07.2018, 09:17 (обновена 26.07.2018, 14:19)

1 от 11 снимки Назад Напред

Ролите на Мат Лебланк

Над кариерата на Мат Лебланк тегне сянката на успеха на "Приятели" и ролята на Джоуи Трибиани. Но той все пак има и други роли:

"Джоуи! Джоуи! Джоуи! How you doin'?"

Тълпи от фенове, които години наред те наричат с името на твой герой, който си играл в продължение на 10 години. Една роля, която е белязала цялата ти кариера. Превърнала те е в "Джоуи Трибиани" и нищо повече.

Такава беше (а в някаква степен може би все още е) ситуацията на актьора Мат Лебланк, който се превърна в световна звезда покрай ролята си в свръхуспешния сериал "Приятели".

Под въпрос обаче остава дали самият Лебланк беше популярен или просто неговият персонаж. Това е един от онези случаи, в които актьор и герой се сливат в едно в представите на зрителите. Проклятие за всеки артист, който иска да изгради кариера отвъд първия си успех на екран.

Житейската история на Лебланк обаче доста напомня тази на най-популярния му персонаж. Роден е на 25 юли 1967-а в Нютън, Масачузетс. Майка му е от италиански произход, а баща му е френски канадец, откъдето е и необичайната фамилия. Мат започва кариерата си като модел като същевременно опитва да пробие като актьор в Ню Йорк. Първите му роли са в телевизионни реклами, както и в клипове на песни (можете да го видите в "Miracle" на Бон Джоуви).

В края на 80-те се мести в меката на киното и телевизията Холивуд. Опитва късмета си в няколко сериала, но нито един от тях не е достатъчно успешен, че да го задържи за повече време на екран. Така идва възможността за участието в "Приятели" като борещият се за "големия пробив" актьор Джоуи Трибиани. Клише е, но просто няма по-подходящ израз - "останалото е история".

През следващите десет години Лебланк прави опити да се измъкне от аурата "Хей, това е Джоуи" с няколко роли на голям екран, но образът на наивния и забавен любовник от "Приятели" не спира да го преследва.

Джоуи е може би най-популярният персонаж от "Приятели", а финалът на сериала дава възможност да бъдат разказани още истории за него. Такъв опит е направен със спинофа "Джоуи", за който може би дори не си спомняте вече. Той не беше особено сполучлив и "оцеля" само сезон и половина на екран.

В това отношение няма как отново да не направим паралел с измисления живот на Джоуи в "Приятели" - след като персонажът играе д-р Дрейк Раморе в "Дните на нашия живот", така и не успява да намери роля, с което да надмине този свой успех и дори се представя като "д-р Дрейк Раморе".

Е, за света Лебланк също не е себе си, а е Джоуи. Той поправя това чак с ролята си в изненадващо успешния сериал "Episodes", където играе измислена версия на самия себе си. Макар главните роли уж да са на двойка сценаристи, основата на това шоу е базирана на неуспешните опити на Лебланк да се измъкне от сянката на "Джоуи Трибиани".

Колкото и абсурдно да е, този подход успява. "Episodes" е много различен като начин на заснемане и атмосфера от "Приятели". Създава усещането, че през цялото време надзърташ зад кулисите на Холивуд и живота на "богатите и известните". И най-важното - започваш да възприемаш Лебланк не само като Джоуи, но и като "измислената версия на Лебланк". Пак е някакъв напредък, нали?

Личният живот на актьора, или поне това, което се знае за него, не е чак толкова буен и интересен колкото този на най-популярния му герой.

Лебланк се жени за модела Мелиса Макнайт през 2003-а, а три години по-късно се развеждат. От брака им се ражда единственото дете на Мат - дъщеричка на име Марина Пърл.

След развода актьорът има връзка с колежката си Андреа Андърс, която играе с него в "Джоуи". Този романс приключва през 2015-а, но Лебланк изглежда е развил навик да смесва работата с удоволствията. Преди няколко месеца потвърди, че се среща с Аврора Мълиган - продуцентка в телевизионното шоу "Top Gear", на което той за кратко беше водещ.

В нашата галерия можете да научите повече за другите роли на Мат Лебланк, а може би и да си харесате нещо за гледане с негово участие. Защото Джоуи не е "само Джоуи".

Oще: episodes  friends  top gear  джоуи  мат лебланк  мат ле бланк  приятели  сериали  фотогалерия 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.