Webcafe

7 съвсем реални стряскащи истории

Webcafe
17.01.2018, 19:17 (обновена 22.01.2018, 16:40)

1 от 7 снимки Назад Напред

Двуликият човек

Снимка: © Wikimedia Commons

Паразитният близнак

През XIX век в Англия живеел млад мъж на име Едуард Мордрейк - приятен на вид и талантлив. Той обаче имал един проблем, на тила си имал второ лице.

Подобна аномалия макар и рядко срещана, е позната на медицината. Явлението е известно под името craniophagus parasiticus ("паразитен близнак"), при което още в майчината утроба по-силният близнак убива по-слабия, асимилирайки го с тялото си. Когато обаче това поглъщане не е пълно, част от близнака остава извън тялото на другия близнак и е видима.

Страшните истории са любимо забавление на човечеството още от самата древност, когато хората са се плашели от сенките и от това, което тъмното крие.

Тази любов към страшното се е запазила и до днес с филмите на ужасите и страшните градски легенди. И все пак чарът на историите, разказани на тъмно или край лагерен огън, остава въпреки филмите, игрите и т.н.

Още по-въздействащи са разказите, когато зад тях има действителна случка. Понякога истинските събития могат да надхвърлят и най-странните, страховити и невероятни неща, които могат да хрумнат на човек.

Тогава дори и самата история да не представлява нищо особено, знанието, че тя действително се е случила на истински хора, е нещото, което кара тялото ти да почувства онези специфични тръпки по гърба.

В галерията можете да видите някои от най-интересните страшни истории, които всъщност са истина.

Oще: линкъл  страх  страшни истории  стряскащи истории  тамерлан  тимур  ужас  ужаси  ужасяващи истории  хан тимур 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 19.01.201805:26

"Съществувало предание, че веднага щом се отвори гробницата на монголския хан Тимур, ще избухне война. Така на 21 юни 1941 г... заплахи, записани в гробницата..."

Никакви заплахи не са записани в гробницата. Тя всъщност е отваряна няколко пъти от наследниците на Тимур. Това "предание" са глупости разказвани от член на експедицията - кинооператора Малик Каюмов. Но според друг очевидец експедицията е била посетена от местни старци, които говорели само таджикски, а Каюмов е узбек и всъщност не е могъл да разбере какво точно му казват. При това са му показали книга със сравнително нови "предания" издадена едва през 19 век.

* * *
"Германия стартира операция "Барбоса"

Операцията се казва "Барбароса" по името на Фридрих Барбароса - императорът на Свещената римска империя. И няма нищо общо с преданието - планът за нея е поръчан през лятото на 1940 и е одобрен същата зима. Към момента на отваряне на гробницата подготовката и преместването на войските са приключили, преговори не са вървели и не е можела да бъде спряна. Даже първоначалният срок за атака е през пролетта на 1941 изменен заради британския десант в Гърция. А разкопките започват през юни.
Да не говорим, че войната всъщност избухва през 1939 и през следващите две години СССР воюва срещу Финландия, завладява Прибалтика, нахлува в Полша... а през май 1941 вече върви нова мобилизация. Страната вече е била във война. Деленето на Втора световна и Велика отечествена война е чиста манипулация.

Така че тази история нито е реална, нито е стряскаща. Стряскащото е в това, че сте склонни да разпространявате жълти измишльотини.
И то с елементарни грешки в популярни имена.
   

оценка

+2 -0