Webcafe

Невъзможно за простосмъртни

webcafeLifecafe
07.10.2015, 19:01 (обновена 09.10.2015, 14:35)

1 от 24 снимки Назад Напред

хиперреализъм

Снимка: © instagram.com/rygard

В ерата на фотографиията, Рикардо Рамирез Гардуньо поразява с хиперреалистични изображения... Да, познахте, това са рисунки, а не снимки (галерия)

"Това е невъзможно да бъде нарисувано от човешка ръка - виждат се порите, косъмчетата на тялото, всяка мигла..."

"Боже мой! Това са най-красивите картини, които съм виждала някога! Той е най-добрият художник на света!"

"Толкова реалистично, колкото трябва да бъде хиперреалистичното..."

Това са само част от коментарите под статия, посветена на мексиканския художник Рикардо Рамирез Гардуньо в блог за изкуство.

Монохромното рисуване на родения през 1988 година артист се приближава в максимална степен до фотографията. През 2011-та година умението му да "фотографира" на платното му носи титлата "най-добрият хуперреалистичен художник в Мексико". Тази похвала не идва от къде да е, а от Националния институт по Изящни изкуства (Instituto Nacional de Bellas Artes (INBA) - корифеи в областта.

Гардуньо, който успоредно със свръхточната си ръка, поддържа редовно и уменията си да свири на пиано - а не на последно място поддържа и имиджа си на красиво момче и задълбочен артист в социалните мрежи - вече е събрал сериозен фенклуб.

Негови почитатели са не само феновете на хиперреализма, които "припадат" от свръх-натуралистичните му картини, ами и редица мексикански знаменитости, които буквално се "бутат" да позират на художника.

Не всички артисти обаче са единодушни относно качеството на картините на мексиканския художник.

Намират се и такива, които смятат, че хиперреалистичното рисуване е напълно излишно, особено в ерата на фотографията, че е снобско, лишено от въображение и идеи и че единственото, което показва е точността на ръката.

Макар и да има доза истина в тези думи, не можем да не признаем, че прецизността в картините на Гардуньо, който използва единствено акварелни моливи и пастели, за да постигне поразителната реалистичност, е наистина на световно ниво и си заслужава вниманието.

Вижте в галерията някои от картините на художника, които лесно могат да бъдат сбъркани с фотографии.

Oще: арт  артист  изкуство  изобразително изкуство  картини  мексикански художник  мексико  рикардо рамирез гардуньо  хиперреализъм  хиперреалист  художник  художници 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

1 Шамито | 08.10.201515:04

Има разлика от внушенията на ръката и фотоса.Не разбралите това не разбират от изкуство и различните послания.Мнение на един прост човек който съзерцава.
   

оценка

+0 -0