Webcafe

Хипстъри на всеки километър

текст: Lifecafe, снимки: Sad and Useless
27.11.2014, 12:20 (обновена 04.12.2014, 15:43)

1 от 20 снимки Назад Напред

Хипстъри

Някои радикални хипстъри се возят на камили. Обяснението: в някои квартали на големите мегаполиси, камилата е възпримана за свещено животно

Радикалните хипстъри също са религиозна общност. Като такава, те предлагат своя собствена визия за света, която се отразява на абсолютно всичките им навици и изобщо на начина, по който държат да бъдат възприемани.

Само че, за разлика от други радикалните религиозни общности, които в съвременния вариант обикновено се кланят на един Господ, хипстърите се кланят на няколко. Ето някои от тях:

Суетата

Това е първата и основна богиня в пантеона на радикалното хипстърско движение. Тя доминира над цяла поредица от ужасяващи и чудновати божества, които движат хипстъра из обичайния му градски ареал и в кланяне пред които той прекарва ежедневието си.

Ексцентричността

Зловеща и крайна, тази хипстърска богиня е сред най-почитаните от радикалните хипстъри. Следвайки нейните безобразни предписания, радикалните хипстъри често стигат до сходни с тези на камикадзетата ексцесии, които също са толкова убийственени за околните.

Случва се например радикален хипстър да се качи в градския обществен транспорт, облечен в розов клин с шарени чорапи и еспадрили на райета... през зимата.

Това масово убийство на обществения вкус обикновено е толкова неочаквано и обидно за околните, че в някои страни предвиждат скоро да бъде обявено извън закона.

Засега обаче нито един голям град не е застрахован от окичените като коледни елхи "войни на ескцентричността".

Карл Цайс

Роденият във Ваймар майстор-механик Карл Цайс също е сред божествата, почитани от радикалните хипстъри. Причината е елементарна: той е сред първите, които изработват и разпространяват механични и оптични изделия.

Радикалните хипстъри го почитат като Баща на така разпространените днес очила, които са се превърнали в абсолютен религиозен тотем. Крайните последователи на движението дори носят очила без диоптри непрекъснато, като по този начин изразяват ежедневния си култ си към най-известния оптик от миналото.

В галерията можете да видите снимки на радикални хипстъри, бродещи из града.

Ако видите такива хора, не им се подигравайте. Това е религия, като всички други, с тази разлика, че е доста по-нова и като такава, страда от така наречените "грешки на растежа".

В крайна сметка, независимо на кои божества се кланяме, всички сме хора, затова не дискриминирайте онези, които снимат зеленчуковата си супа под ъгъл от 60 градуса. Не забравяйте: става дума за религиозен акт.

Oще: град  движение  мегаполис  мода  радикална хипстърия  хипстъри 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 27.11.201416:49

Магията на хипстарията все повече ме завладява Много щастлив
   

оценка

+0 -0