Webcafe

Бананите не растат по дърветата и още митове, които са напълно погрешни

webcafeLifecafe
20.06.2019, 14:09 (обновена 24.06.2019, 10:45)

1 от 11 снимки Назад Напред

банани

Снимка: © iStock

Бананите растат по дървета

Да, бананите растат на нещо, което доста наподобява дърво, може би и затова най-честно когато ви попитат – казват, че растат по дървета. Всъщност банановото растение е от рода на тревистите растения, макар че могат да достигнат височина от над 7 метра.

Ако пък внимателно се вгледате в банановото растение, ще забележите, че то няма характерните за дърветата фибри в стеблото. Растението има здрава основа и плътни, жилави листа, но няма стебло и клони.

Случвало ли ви се е да оправдаете лошата си оценка по даден предмет с аргумента, че дори и велик ум като Айнщайн е бил двойкаджия?

Или искрено вярвате, че Наполеон е бил много дребен и по тази причина и до ден-днешен смятате по-ниските мъже за традиционно злобни и сприхави?

Спрете да преповтаряте тези митове, защото нищо чудно някой да ви се изсмее.

А ако е услужлив, след това ще развенчае "фактите", които сте запомнили, но така и не сте разбрали, че са грешни. Не му се сърдете, не се сърдете и на себе си за незнанието - някои от тези митове дори се преподават в училище и фигурират в детски енциклопедии.

Последното е гаранция стотици малки умове да запомнят грешната данни, без да ги подлагат на съмнение. Така можете да чуете от иначе начетени и интелигентни люде, че Великата китайска стена се вижда от Космоса, а прилепите са слепи.

Понякога зад митовете все пак се крие зрънце истина. Понякога има логика в зараждането им - все пак невинаги човек е имал подръка надеждни източници на информация и е разчитал предимно на собствените си сетива и интуиция.

Друг път интернет и модерните технологии вместо приятел се оказват враг и разпространяват с мълниеносна скорост непроверени и неверни градски легенди, които след това специалистите се налага да оспорват.

В галерията ще видите 11 устойчиви мита, които са супер популярни, но и напълно неверни.

Oще: айнщайн  аутизъм  банан  бананово дърво  великата китайска стена  далтонизъм  диагноза  език  исус христос  китайска стена  куче  кучета  лъжица за спагети  мит  митове  мозък  наполеон  наполеон бонапарт  неверни митове  психология  спагети 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.04.2017, 10:49

2 violatоr | 21.06.201910:43

Исус Христос не бил роден на 25-ти декември, хахахахахахахахахаха....
А Донълд Дък на коя дата не е роден?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.02.2014, 18:23

1 Дебельо Тревилката | 20.06.201918:26

Това с езика не знам кой и как го е развенчал, но опитът още от гимназията (преди около 30 години) беше на върха на езика да близнеш сол и да го държиш извън устата. Усещането е на прах, полепнал по езика. Соленият вкус идва след прибиране на езика в устата и разтваряне на солта в слюнката.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани