Webcafe

Когато жени по гърди бранят каузи

webcafeLifecafe
29.08.2016, 16:39 (обновена 08.09.2016, 11:11)

1 от 10 снимки Назад Напред

987

Важна кауза, обикновен ексхибиционизъм или изтрещяване от скука, характерно за развитите общества - това вече е въпрос на личен прочит. "Go Topless Day" обаче е факт и се очаква догодина да привлече още повече участници в големите градове в Америка и Европа.

Докато хора по света умират от войни и глад, западната цивилизация разнообразява лишеното от излишен адреналин ежедневие на свободния бял човек с различни масови събития, често организирани в защита на къде значими, къде спорно значими каузи.

На 28 август 2016-а година в Ню Йорк и други големи градове в Северна Америка и Европа за пореден път се проведе инициативата "Go topless day", която приканва всички жени да излязат на улиците без горнища, за да защитят равните си права с мъжете - онези, които по всяко време могат да се разхождат без фланелка навън и това да не е срамно или незаконно.

Мероприятието се организира за втора година от американската неправителствена организация "Go Topless" и тяхна основна кауза е да освободят гърдите на жените.

Може да звучи забавно, нелепо или абсурдно, но това е самата истина. По закон жените в Щатите нямат правото да ходят по гърди на публични места и това явно е огромен проблем за участниците в движението.

И все пак ако съществува кауза, която си струва да бъде бранена с гола женска гръд, то дали има по-подходяща от тази?

Маршът на жените без блузи и техните приятели мъже се провежда всяка година в най-близката до 26-и август неделя (Денят на женското равноправие), в различни градове по света като Париж, Торонто и Ню Йорк, където активистите са особено ентусиазирани и многочислени.

Вижте в галерията снимки от Go Topless Day през 2015-а и 2016-а година и преценете сами дали каузата си струва усилието.

Oще: go topless day  активистки  без горнище  каузи  марш  нпо  ню йорк  парад  прайд  топлес  феминистки 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 17.03.2015, 13:50

2 angelvarna | 30.08.201612:09

Ще им се зарадват бежанците из Западна Европа. Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2014, 08:51

1 Ivan Bardarov | 29.08.201623:33

Щрумпелзее седеше в любимия си суши ресторант. Имаше хубав, едър бюст със щръкнали зърна. Никой не се впечатляваше от бюста й. Все пак годината беше 2132. Тънките и прозрачни наноматерии нанасяни като спрей по кожата пазеха от UV, студ и жега и позволяваха на трилиони единици да ходят практически голи и да спят под звездите. Строителство не съществуваше, защото отпадна нуждата от сгради. Суши ресторантът? Ами той беше симулация. Съвсем разбираемо на този фон, бюстът на Щрумпелзее, въпреки отличните си характеристики не представляваше интерес. Не беше и нужно. Мъже практически не съществуваха. Те просто изчезнаха с всичките бетонови възли, кофражи и армировка. Малкото останали екземпляри бяха отглеждани и показвани на туристи от други планети. Щрумпелзейският бюст не беше интересен и за жените. Та нали всички те, трилиони на брой, живееха в постоянен екстаз и блаженство, след като през 2071 професор Хропергрилер откри пряк път към другото аз. Всички си станаха самодостатъчно щастливи и завършени личности. На всички им хареса да имат цици. Кожният наноспрей и другото аз се допълваха отлично и изместиха нуждата от партньор. Другото аз беше сървърът майка. Непрекъснато се усъвършенстваше, ъпгрейдваше и унифицираше и все повече придобиваше формата и съдържанието на тримата мускетари и Д'Артанян. Един за всички, всички за един. Всяка следваща версия беше споделяна с всички трилиони еваноидки. Така всяка от тях, включително и суши изкушената Щрумпелзее разполагаха с най-доброто друго аз. Суетата? Тя беше в наноспрея.

Щрумпелзее потопи ролцето в уасабито. Обичаше люто. Похлъцна. Бюстът й се залюля. Никой не се зарадва на това. Поредният запис и ъпгрейд в системата.
   

оценка

+0 -0