Webcafe

9 страшни звездни хипохондрици

webcafeLifecafe
07.10.2016, 14:55 (обновена 07.10.2016, 17:32)

1 от 9 снимки Назад Напред

скарлет йохансон

Снимка: © Getty Images

Скарлет Йохансон споделя, че страда от хипохондрия и непрекъснато се изследва за всевъзможни неща, тъй като се тревожи, че може би е болна от нещо, без да знае за това.

Случвало ли ви се е да прочетете симптомите на някоя много страшна болест и веднага да решите, че със сигурност страдате от нея, защото тези болки в кръста просто нямат друго обяснение? Спокойно, не сте сами.

Хипохондрията или психосоматично разстройство се характеризира с нелогична загриженост и дори маниакален страх за собственото здраве, както и нереалистичното убеждение, че физическите белези и симптоми сочат сериозно соматично заболяване, въпреки рационалните доводи, че не е налична подобна болест.

Хипоходрията се изразява най-вече в притеснения за наличието на сериозно заболяване. Често се наблюдава дори когато лекар е прегледал пациента и го е уверил, че опасенията му са неоснователни или неадекватно пресилени.

В света на богатите и известните хората все пак са хора и някои от тях също страдат от хипохондрия.

Сред тях има и такива, които действително са преживели здравословен проблем, но начина, по който са го афиширали публично и неспирното им говорене по темата също склонява към идеята, че най-вероятно преекспонират състоянието си.

В галерията ще видите някои от най-видните известни хипохондрици.

Oще: анджелина джоли  болести  лейди гага  паника  психосоматично разстойство  страх  ужас  хипохондрия  хю джакман 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 09.10.201600:01

Благодариа ти, Alexandra Petrova, ти си корективат на мойат ден! Благориати!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.04.2011, 04:13

2 Alexandra Petrova | 08.10.201613:36

Крив Макарон,коментарът ти щеше да е много остроумен,ако беше го написал спрямо граматическите норми.
Но в този му вид,ще Омра!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

1 Крив Макарон | 07.10.201623:31

И аз като се почувствам зле всеки път си мисля, че страдам от някакво рядко и неизвестно на науката заболяване, от което са омрели много хора, и вероятно ще омрат всички хора скоро след като разберат, че съм болен от него. Това, че ще омрат всички хора до някъде ме оспокоява, и не мисля за лекари и лекарства, защото знам, че те няма да могат да ми помогнат, нито на мен, нито на останалите. Просто лягам, и чакам да омра, и лежа по този начин докато ми омръзне, или докато огладенея... Тогава ставам и отивам да ям.
   

оценка

+0 -0