Webcafe

10 песни, които в някакъв момент са били използвани за мъчения

webcafeLifecafe
21.02.2018, 15:22 (обновена 24.02.2018, 16:10)

1 от 10 снимки Назад Напред

кристина агилера

Плейлиста на Кристина Агилера

През 2005-а година са публикувани изтекли данни за разпитите на задържания в Гуантанамо Мохамед ал-Катани. Става ясно, че от 2002-а Пентагонът налага по-твърди мерки, за да пречупи психически затворниците. Документът е от 84 страници и описва "режима за мъчения", приложен върху ал-Катани.

Всичко започвало със събуждане в полунощ, а за да бъде държан буден, в стаята за разпити е звучала плейлиста на Кристина Агилера. Изборът на певицата явно не е случаен. Според изданието New Yorker Агилера е използвана за мъчение при много разпити на ислямски екстремисти. Вероятната причина е, че те намирали жените изпълнители за изключително обидни.

Хората, чиято основна цел е да измъчват някого, винаги са били много изобретателни. Доказателство са различните уреди и пособия в музеите за мъчения, които се намират на някои места в Европа.

Там можем да видим ужасяващи шипове, менгемета, клещи, боздугани - списъкът може да стане безкраен.

Да причиниш физическа болка и/или осакатяване е един от най-лесните и същевременно най-сигурни начини да накараш жертвата си да страда. Колкото по-болезнено и трайно - толкова по-ефикасно.

Но има и друг тип мъчения - такива, чиято цел е да изтормозят психиката на човек, а не тялото му.

Идеята музиката да бъде ползвана не за удоволствие, а за насилие, далеч не е нова. Информация за подобни практики има дори и в Библията. Спомнете си как например според легендите стените на Йерихон паднали при звука на тръбите на завоевателите си.

В по-нови времена властите и специалните служби са осъзнали, че могат да използват определен тип музика и определени парчета с цел да изкопчат информация, да неутрализират психически и да докарат до лудост когото преценят. На мюсюлманите например често се пуска рок, тъй като те намират този тип музика за обидна, или в ушите им звучат песни на жени изпълнители - също оскверняваща практика.

Понякога на пръв поглед невинни мелодии като тези от детските предавания също вършат работа. Ключът при тях е в честото повторение на рефрените, което след няколко прослушвания започва да дразни, а след още няколко - да лази по нервите. А сега си представете часове наред, в които безспирно звучи само такава музика...

В галерията ще видите 10 изпълнители и песни, които в някакъв момент са използвани за мъчения.

Oще: барни  брус спрингстийн  еминем  измъчване с музика  кристина агилера  куин  музика  мъчение  мъчение с музика  мъчения  рок  тормоз  тупак  уестлайф  улица сезам 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.11.2015, 17:55

2 SamVaims | 23.02.201815:05

Тези насилници са пълни аматьори. Не използват чалга.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.12.2013, 03:52

1 ivod | 23.02.201807:12

,, Песни от детското предаване "Улица Сезам" са се повтаряли доста често, явно с цел да извадят от строя жертвите. " - горките деца .
   

оценка

+2 -0