Webcafe

Какво чете Webcafe в момента, глава трета

webcafeLifecafe
23.05.2019, 13:56 (обновена 25.05.2019, 15:11)

1 от 13 снимки Назад Напред

Какво четем

Няколко книжни препоръки за дълъг уикенд:

Никога да не оставате без интересна книга.

Това е пожеланието на екипа на Webcafe.bg към вас по случай 24 май. Ден, в който е неизбежно да влезете в книжарницата или да се отправите към някоя библиотека в търсене на ново четиво.

В тези храмове на литературата човек се чувства смирен - обграден от хиляди истории и фантазии, зародили и развили се във всички краища на света. Благодарение на писмеността ние се докосваме до тях, позволяваме им да ни научат на нещо ново, да ни изпратят на невъобразими приключения и да ни научат да мечтаем.

Дори в съвременното забързано ежедневие книгите имат място в живота на хората. Технологиите спестяват нуждата да разнасяме навсякъде големи томове и ни позволяват да четем от тънки електронни четци, таблети и дори смартфони.

Но нищо, разбира се, не може да се сравнява с усещането да прелистваш страниците. А при толкова голям избор в книжарниците и библиотеките, една препоръка отгоре никога не е излишна, за да не се загуби читателят из претрупаните със заглавия рафтове.

И като стана дума за препоръки - решихме отново да споделим с вас кои са книгите, които се четат в редакцията на Webcafe.bg в момента.

Както ще видите от галерията, екипът ни се е разпрострял във всякакви посоки в своите читателски избори – налице са творби на български и чуждестранни автори, документални разкази, есета, фентъзи, крими... Свят голям, вкусове всякакви, книги – още повече!

Дано успеете да си харесате поне едно заглавие. В противен случай една бърза обиколка из най-близкия "храм" ще ви помогне. Питайте книжарите, питайте библиотекарите, възползвайте се от препоръките им и намерете следващата история, в която да се потопите.


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.01.2018, 07:45

2 Kenny McCоrmick | 25.05.201917:09

"Чернобилска молитва" е задължителна за четене. Особено за дедовците и гетитата...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.05.2014, 00:32

1 МарКом | 24.05.201919:24

Даааааа - слабо четете в Webcafe. Дори мога да се обзаложа че "Добри поличби" (Good omens) се чете за да може после да се коментира филма.
   

оценка

+0 -0