Webcafe

Белгийски истории в картинки

webcafeLifecafe
11.11.2015, 12:03 (обновена 20.11.2015, 13:45)

1 от 13 снимки Назад Напред

белгийски комикси

Избрани "красиви картини" от Белгийския център за комикси гостуват в изложба в салона на банка БНП Париба

Вижте повече в галерията

Може би не знаехте досега, но Белгия е, навярно, страната с най-утвърдени традиции в изкуството на комикса в Европа.

Неслучайно някои от най-обичаните и известни комиксови герои като Тентен, Смърфовете, Лъки Люк, Астерикс, Спиру и Фантазио са създадени от художници, творили и работеща и сега в малката европейска държава.

Затова, когато на 6 октомври 1989, в Брюксел отваря врати Белгийският център на комиксово изкуство, никой не се учудва. Неслучайно подобно място, което да събира, съхранява и представя оригиналите на уникални по своя стил и стилистика автори - е обречено на успех.

За да отпразнува 25 годишнината от своето отваряне, както и 30 годишнината от създаването на асоциацията зад инициативата, Белгийския център на комикса показа някои от избраните творби от своята колекция пред българска публика.

Изложбата "Красиви картини на Белгийския център за комикси" беше открита на 10 ноември 2015 година в сградата на БНП Париба на бул. "Цар Освободител" 2.

Експозицията, която е съвместнен проект на банка БНП Париба, съвместно с Делегация Волония-Брюксел, показва някои от своите най-интересни картини от колекцията си.

Вижте в галерията избрани от тях.

Oще: автори  белгийски център на комикса  белгия  бнп париба  брюксел  волония  изложба  картини  комикс  комикси  комиксови герои  рисунки 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.