Webcafe

10-те най-добри изобретения на 2017 г.

webcafeLifecafe
21.11.2017, 17:03 (обновена 23.11.2017, 18:13)

1 от 10 снимки Назад Напред

Nest

Снимка: © Facebook

1. По-простичка система за сигурност

Повечето домашни системи за сигурнсот са създадени, за да държат нежеланите "гости" навън. Компанията Nest създаде нещо съвсем различно. Nest е клон на гиганта Alphabet, собствениците на Google. Целта на тяхната система за сигурност е да направи възможно най-лесно влизането на потребителите. Хъбът за сигурност може да бъде изключен с размахването на "ключ", вместо с въвеждането на код за сигурност. Тези "ключове" могат да бъдат програмирани да работят в определени времеви интервали. Така например, бавачката може да влезе в дома ви само в часовете, в които е на работа.

Приложение за смартфон дава възможност на потребителите да контролират системата за сигурност отдалеч. Разбира се, Nest умее и да пречи на проникването в дома – ако някой крадец се опита да разбиe или изключи хъба от електропреносната мрежа, се включва аларма. Други сензори за движение предупреждават потребителите, ако врата или прозорец бъдат отворени.

От автомобилни гуми без въздух до спортен хиджаб и ново предложение за справяне със световния глад. 2017 г. отново предложи много на брой изобретения.

Технологичният процес не спира, просто приема нови и нови форми, които понякога могат да изумят и най-отворения към новостите човек.

Екипът на списание TIME е прегледал стотици такива, за да подбере 25-те най-добри. От тях ние ви представяваме 10-те най-интригуващи.

Едни могат да повлияят на целия свят или вече са го направили. Други показват как технологиите ни помагат в ежедневието по различен начин.

Трети пък просто отразяват времената, в които живеем – времена на абсурдни забавления и масово ширеща се политкоректност.

Oще: tesla  time  автомобилни гуми  асансьори  водорасли  изобратения  марс  новости  робот  технологии  фиджет спинър 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.02.2011, 17:46

1 iii_krv | 24.11.201701:19

Бъдещето, вероятно, принадлежи на роботи, които създават новини и след това си ги четат. Много щастлив
   

оценка

+0 -0