Webcafe

Духът на Анди Уорхол оживя в София

Lifecafe
13.10.2014, 13:27 (обновена 17.10.2014, 17:41)

1 от 25 снимки Назад Напред

Absolut Warhol bottle

Новата Absolut бутилка, продължаваща оригиналната попарт творба на Анди Уорхол отпреди 28 години

Подземният паркинг на Полиграфическия комбинат в София стана арена на нестандартно и запомнящо се парти в събота вечерта. На него се състояха официалните премиери на новата лимитирана бутилка на водка Absolut с дизайн на Анди Уорхол, на най-голямата платформа за арт обмен, създадена съвместно с The Andy Warhol Foundation, и на първия нощен базар на български дизайн брандове в България.

Събитието, организирано заедно с New Electronic Sessions, започна именно с нощния базар, представил водещи брандове като 45 Street, GOLOKA, Jina Shoevska Accessories, Blok Shop, Stinky, СОФТ, 38, ШОНА, Гроздан Михайлов, Temper Boards, Шевица и специалната линия от дрехи и аксесоари с оригиналния Absolut Warhol дизайн.

В ранните вечерни часове посетителите сновяха сред базара, снимаха се из пъстрата попарт среда, отпиваха от свежите Spirit of Warhol коктейли с тръпчив вкус и се наслаждаваха на новата лимитирана бутилка на Absolut - Absolut Warhol.

Тя се появява 28 години след като Анди Уорхол превърна Absolut в легенда, създавайки оригинална попарт творба, вдъхновена от нейната бутилка.

Новата Absolut бутилка е черна, със сини, розови и жълти детайли и репликира оригиналната творба на Уорхол. Създадена е съвместно с The Andy Warhol Foundation и процент от продажбите й по целия свят ще бъде дарен на визуални творци, подкрепяни от фондацията.

С напредването на нощта събитието достигна връхната си точка: паркингът на Полиграфическия комбинат постепенно се препълни до краен предел и изригна в денс парти под диктовката на пловдивския колектив Мелформатор и на дуото Vajarov & Paci Pac Pac, обединили плейлисти, за да събудят духа на Анди Уорхол.

Andy Warhol Art Exchange

В началото на октомври Absolut представи и Andy Warhol Art Exchange - най-голяма онлайн платформа за обмен на изкуство, вдъхновена от проекта Absolut Warhol, който продължава колаборацията на шведския бранд с най-известния попарт художник в света oт 1986 г. насам.

Дигиталната платформа дава възможност на участници от целия свят да покажат креативния си потенциал и да спечелят творба на артист от друга точка на света. В oбмена участват много известни артисти от различни държави и континенти, а в края на годината един от всички участници в Art Exchange ще стане собственик на истинско оригинално произведение на самия баща на попарта Andy Warhol.

Oще: absolut  абсолют  анди уорхол  арт  базар  бранд  бутилка  водка  дизайн  дух  изкуство  коктейл  паркинг  парти  платформа  полиграфически комбинат  попарт  събитие  фондация 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.