Webcafe

Кои са 10-те най-добри градове за живеене през 2017 г.

webcafeLifecafe
28.08.2017, 14:27 (обновена 29.08.2017, 17:35)

1 от 11 снимки Назад Напред

музеен квартал

Снимка: © Getty Images

В кои градове можем да живеем най-спокойно и сигурно

Все повече хора по света живеят в градове. Такава е тенденцията, която се запазва устойчиво вече години наред, като през следващите десетилетия се очаква големите градове да стават все по-големи и пренаселени.

С все по-стабилно навлизащия глобализъм обаче човек може да си позволи да пътува и да избира къде да живее. Това прави някои градове много по-привлекателни дестинации за живот, работа и образование.

Именно тези фактори са изследвани в годишния индекс на най-добрите градове за живеене на сп. Economist.

Както всяка година досега индексът оценява градовете по над 30 фактора, групирани в 5 основни категории - сигурност, култура и околна среда, образование, здравеопазване и инфраструктура.

Така всеки град се оценява по тези фактори, като оценката може да бъде приемливо, поносимо, неудобно, нежелано или непоносимо. За качествени показатели се присъжда рейтинг въз основа на преценката на вътрешните анализатори и сътрудниците в града.

Така всички градове получават обща оценка от 1 до 100, като 1 се приема за тотално непоносим за живеене град, а 100 - за идеален.

В галерията ни можете да видите кои са в челната десетка на най-добрите градове за живеене:

Oще: аделейд  ванкувър  виена  градове  калгари  мелбърн  най-добри градове  най-добър град за живеене  окланд  пърт  торонто  хамбург  хелзинки 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.