Webcafe

Секси жени и заредени калaшници

големият лебовскиГолемият Лебовски
06.03.2016, 19:07 (обновена 08.03.2016, 15:11)

1 от 18 снимки Назад Напред

жени с оръжия

"Нищо не може да застане между мен и моя AK-47!", кадър от филма "Джаки Браун"

"Нищо не може да застане между мен и моя AK-47!", репликата е уверено изстреляна от красива, стегната и тежко въоръжена брюнетка в бикини в кадър от рекламното видео „Мацки, които обичат оръжия", което персонажите на Сам Джексън, Де Ниро и Бриджит Фонда от „Джаки Браун" гледат докато релаксират с водка, уиски, портокалов сок и марихуана.

Видеото, което Тарантино пласира в началото на своя трети филм „Джаки Браун", за да ни въведе в бизнеса на своя антигерой Ордел Роби (Джаксън) представлява монтаж от разсъблечени дами в перфектна форма, които тестват различни автоматични оръжия и описват за публиката техните предимства.

„Мацки, които обичат оръжия" капсулира еротичния заряд на една от най-атрактивните субкултури в модерния свят - комбинацията от красиви жени и огнестрелни машини.

„Джаки Браун" излиза през 1997-а преди интернет и социалните мрежи да засилят многократно  ефекта и покритието на подобни явления.

Мацки с оръжия е лесно разбираем, прекрасен фетиш. Откровен, автентичен, потентен и завладяващ. Без лицемерие и политическа коректност, с много страст и интересни ъгли на осмисляне и интерпретация. Може да се каже, че тази комбинация стреля в целта.

Виртуалната среда прелива от еротично-милитаристични фото сесии на изящни дами, ангажирани с каузата на барута.

Фетишът за женска плът и убийствена технология е важна част от арсенала на популярната култура за привличане и пленяване на колективното въображение на публиката.

Велики екшън филми за въоръжени и опасни момичета като „Пришълци" със Сигърни Уийвър и „Терминатор 2" с Линда Хамилтън функционират едновременно като социално-прогресивни послания за женската еманципация и независимост и воайорски воаяжи до еротоманските кътчета на психиката, където се срещат и преплитат страстта по секса и фиксацията по физическото насилие.

Сексуалната субкултура, експлоатираща образи с красиви въоръжени дами е мотивирана от привидно парадоксалното и неестествено съвместяване на символите на женствеността и войнствеността.

Този противоречив културен брак на идеите за нежност, живот и плодородие с концепциите за смърт, сила и доминиране плаче за фройдистки ъгъл. От една страна въоръжената жена приема несвойствена роля на агресор и унищожител, но от друга запазва сексуалната си функция, оставяйки ни да се наслаждаваме на разголеното и тяло.

Ако приемем оръжията и особено куршумите като фалически символи лесно може да стигнем и до следващия интерпретационен пласт, в който мацката е потърсила в калашника сексуален заместител на съвременния, слаб и импотентен, бета-мъж, стерилизиран и пречупен от пацифизма, либерално-прогресивната идеология и консуматорската култура.

АК-47 е видян и припознат като екстремна вариация на вибратора - една по-съвършена машина за мастурбация и захранване на най-примордиалните инстинкти.

В истинския живот еротично-милитаристичната субкултура е подхранвана от истории за жени в армията - разкошните израелските войници от женски пол, а напоследък и смелите кюрдски жени, решени да се изправят срещу ислямските фанатици от ИД в Сирия и Ирак, докато много от мъжете им търсят комфорта на социалните помощи в Европа, Канада, Австралия и САЩ.

Иконографията на тази фетиш субкултура варира от евтини порнографски постановки до креативни и изобретателни решения, които възбуждат не само биологичните императиви, но стимулират рецепторите за изкуство.

На концептуално ниво тропата „въоръжени жени" е почти универсален резервоар за жанрово вдъхновение - от пост-апокалиптичния пънк на „Лудия Макс" през noir кода за femme fatale до футуристичния биомеханичен секс-шок на Гигер.

В края на деня, когато всичко е казано и направено, а гилзите си почиват в прахта, „мацките с оръжия" заслужават вашето внимание. Вижте ги.

Oще: бог на войната  джаки браун  жени с оръжия  жени с пистолети  израрсли войници  линда хамилтън  лудият макс  момичета с оръжия  подземен свят  пришълци  сигърни уийвър  терминатор  филми 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

1 Гризли | 07.03.201615:21

Наистина ли отделих толкова време на това писание?!
   

оценка

+0 -0