Webcafe

Тайните ритуали за късмет на креативните личности

Webcafe по CNN
24.04.2018, 11:03 (обновена 25.04.2018, 18:40)

1 от 10 снимки Назад Напред

Одри Хепбърн

1. Актрисата и модна икона Одри Хепбърн е била обсебена от числото 55. Редовно е изисквала това да е номерът на съблекалнята, която ще използва.

Популярните творци не са някакви свръхчовеци. Безспорен факт е, че са надарени с разнородни таланти, които им помагат да се сдобият със световна слава и признание. Това обаче не означава, че нямат нормални човешки реакции – като срама или притеснението преди голямо събитие, например.

Не е изненадващо, че някои от тези креативни личности прибягват до тайни ритуали за късмет.

Едни го правят изцяло от суеверие. Други се осланят на силата на самовтълпяването – ако даден ритуал им е помогнал да се успокоят веднъж, значи ще го прави винаги. Спокойствието в случая идва от самата личност, но ритуалът помага за концентрацията и отпускането, така необходими за творчески дейности.

"Един човек може да е постигнал впечатляващо много и въпреки това да продължава да изпълнява редовно определени ритуали, за да запази успеха си", коментира Елън Уайнстийн, която е написала и илюстрирала книга с "рецепти за добър късмет", използвани от талантливи личности.

Тя коментира, че подобно поведение е много често срещано, което води и до различните и уникални ритуали, които креативните хора имат.

Уайнстийн се е отдала на търсене из архивни интервюта и биографиите на исторически личности, за да открие какво е помагало на тях да успокоят нервите си и да творят спокойно. За мегазвездите на настоящето е прибегнала до статии и видео интервюта.

По думите й, когато разбереш за странните ритуали на популярните личности, изведнъж те ти стават някак по-близки.

В нашата галерия ще откриете някои от странните ритуали, които творческите личности от миналото и настоящето имат.

Oще: бионсе  коко шанел  креативни личности  късмет  музиканти  одри хепбърн  пикасо  ритуал  салвадор дали  суеверия  творци  творчество  художници 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.