Webcafe

Какво е да живееш в "Боинг"?

Lifecafe, по Bored Panda
09.06.2014, 16:29 (обновена 10.06.2014, 12:54)

1 от 13 снимки Назад Напред

самолет

Брус Кемпбъл живее в пенсиониран самолет "Бойнг" модел 727-200 (ГАЛЕРИЯ)

Брус Кемпбъл е изобретателен инженер, който живее в... пътнически самолет. Той е купил изтеглен от употреба Boeing 727-200 и го е приспособил за дом. Превозното средство някога е струвало милиони долари, а сега, подобно на собственика си, е пенсионирано.

47-метровото внушително летателно чудо си почива върху циментови подпори сред гората Хилсбъро в крайградска зона край Портланд, Орегон.

Необикновеният дом разполага с импровизиран душ и тоалетна. Кемпбъл все още продължава работата си по "интериора": той иска да реновира някои от оригиналните вътрешни елементи на самолета като седалките и светлините.

Кемпбъл смята, че самолетите от този тип не трябва да бъдат давани за скрап, след като приключат летателния си живот. Според него като дизайн и удобство самолетите представляват инженерни шедьоври и са незаменими като домове.

"Те са много стабилни, издържливи и дълголетни" - казва собственикът - "Без проблем могат да издържат дори при сериозно земетренение и на каквато и да е буря. Интериорът лесно се поддържа чист".

Най-голямото предизвикателство, според него, е да намериш начин да траспортираш самолета до своето собствено парче земя.

Той самият обитава чудатия си дом само 6 месеца от годината. През останалите живее в Япония, където също иска да си купи корпус от използван самолет.

За повече информация и за записване за обиколки из дома му, Брус е направил сайт: AirplaneHome.com.

Oще: бойнг  галерии  галерия  дом  самолет 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

1 Borracho | 10.06.201411:36

"47-метровото внушително летателно чудо си почива върху циментови подпори сред гората "


Големи кълвачи сте Усмивка Айде сега моля, тоя дето е превеждал статията и шефа му - редактор да разгледат приложените към статията снимки и да ми пояснят (щото явно недовиждам) къде видяхте "циментови подпори"?!? Дори и да има такива (а то няма) те няма да са циментови, най-вероятно трябва да са бетон с арматура. Грам не разбирам от медии и журналистика, но това вашето ми прилича на некадърност и нулево уважение към читателя.
   

оценка

+1 -0