Webcafe

Без дом

Lifecafe
10.07.2013, 18:22 (обновена 15.07.2013, 18:00)

1 от 19 снимки Назад Напред

lee jeffries

Снимка: © lee jeffries

Подминаваме ги всеки ден. Дали в България, САЩ или друга точка на света, избягваме да спираме погледа си върху тях. Предпочитаме витрините, върховете на обувките си, колите, които профучават.

Фотографът Ли Джефрис обаче е насочил обектива си право в лицата им - като за разстрел - и така се е получила серията "Homeless". Хората без дом по улиците на Европа и САЩ.

Фотосите в черно и бяло, снимани отблизо, са толкова детайлни, че може да прочетем историите им по лицата им, да пътешестваме из тези карти, очертани от белезите и бръчките.

Счетоводител по професия, самоук фотограф от Манчестър, Ли започва кариерата си във фотографията като снима спортни събития, но променя подхода си след един инцидент в Лондон.

Опитал се да направи снимка на млада, бездомни жена, сгушено в спален чувал сред контейнери за отпадъци до ресторант за китайска храна: "Тя здраво ме ритна, вдигна врява и се получи страшно неудобно. Бях изправен пред дилемата - да отмина или да се извиня и продължа! Избрах втория подход - и тя и нейната история, както и следващите снимки, които й направих, промениха завинаги подхода ми към фотографията".

Ли обикновено се сприятелява с моделите си, а след края на снимките им дава малко пари. Той обяснява, че обработва някои снимки, за да подсили ефекта.

Oще: бездомници  галерия  ли джефрис  фотограф 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.