Webcafe

Какво вълнува българина според въпросите му в Google

webcafeLifecafe
28.09.2016, 15:56 (обновена 10.10.2016, 11:39)

1 от 16 снимки Назад Напред

въпроси, 1

Ами, как да кажа...

Решихме да видим какво ще стане, ако тръгнем да пишем в Google някои съвсем прости въпроси на български език.

Предложенията, които търсачката изкара, още преди да сме си довършили изреченията, са базирани на това, което хората наоколо питат ежедневно и са меко казано забавни.

От простичките "защо" и "какво" до една идея по-завъртените "вярно ли е, че" и "какво ще стане, ако" - опциите, които изскачат при недовършени въпроси от разнообразно естество определено говорят достатъчно красноречиво за всестранните интереси, битовите терзания и житейските чуденки на интернет юзърите по нашите земи.

Насладете се на скрийншотовете от краткото ни проучване в мрежата в тази галерия. Весело е.

Oще: българи  българия  въпроси  интереси  отговори  терзания  търсачки  търсене в google 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

4 Крив Макарон | 30.09.201609:57

Нищо не се казва за Мая Манолова, и одита който е изискала на "Топлофикация София", и по-специално на дирекция "Правна". Именно там са злоупотребите, големите пари, схемите за ограбване на потребителите, и хората, които се облагодетелстват. Там, разбира се, са и покорните мишки, които знаят какво става, и в какво са въвлечени, но ги устройва да си траят.
И понеже знам, че внманието на одиторите е било насочено към проблемните зони, и те са информирани къде, какво да търсят, съм сигурен, че ако си свършат работа скоро цялото ръководство на "Топлофикация София" ще трябва да иде... На топло! В затвора!
Престъпленията на тези типове ще могат да бъдат доказани с документи, и е въпрос на обществен натиск е държавните обвинители да заведат дело по Наказателния кодекс срещу извършителите, а те като престъпна група за дълго да се озоват зад рештките.
Но млъкни сърце! Изпълнителния директор на "Топлофикация София" Георги Беловски беше поставен лично от премиера на този пост, и малко медиите ще си позволят да засегнат подобни интереси.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.04.2014, 14:43

3 Ivan Minev | 29.09.201609:54

Всъщност и кафето и e-mil са прави! Гугъл първо пробва да намери съвпадения и общи нещта с вашите търсения, ако има такива дава предложения според това. АКо не намери или няма достатъчно информация за персонални предложения алгоритъма покрива регионалните/групови/езикови бази данни и прави предположения спрямо тях! Така че според зависимост от това какво и колко сте търсили ще ви даде същите варианти като на кафето или персонални такива които ще се различават!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 20.12.2011, 22:36

2 Реалист | 28.09.201622:11

е-мил, по принцип е така, както казваш, но и на мен ми излизат същите резултати, а дори не съм в България. Само на 2-3 места бяха разбъркани (проверих поне 6-7) :-)
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 28.09.201621:21

"Предложенията... са базирани на това, което хората наоколо питат ежедневно..."

Не, не са. Всъщност са базирани на вашите предпочитания. Нима не знаете, че Гугъл профилира търсенията според действията на потребителя? Особено ако сте логнати в търсачката или в YouTube - най-вероятно почти постоянно сте логнати.

Може да го проверите просто. В редакцията ще ви дава едни резултати, а вкъщи - други. Тези в редакцията ще са по-забавни, защото макар и логнати вероятно сте във вътрешна мрежа под общ IP адрес, което също оказва влияние (Гугъл обича да знае къде се намирате).
На мен например търсенето "къде" не ми изкарва резултати за Виктор Николаев. На вас ви ги показва, защото със сигурност през лятото сте преглеждали новини за него, което е напълно нормално за журналисти.
И въобще, за един журналист от широкопрофилна медия е нормално да чете всякакви неща: от пиперки, през магии, до бръмбари знахари.

Така че, ако резултатите ви се струват шантави, то е защото Гугъл смята, че се интересувате от шантави теми.
Понякога сме това, което мислим за себе си, но по-често сме това, което другите мислят за нас. Много щастлив
   

оценка

+2 -0