Webcafe

Скиците зад "Междузвездни войни"

Lifecafe
14.10.2014, 18:01 (обновена 16.10.2014, 08:09)

1 от 11 снимки Назад Напред

Скици от Star Wars

Снимка: © ProfilesInHistory/BNPS

Оригинал на първия плакат от филма, пускан някога изобщо. Очаква се цената му да надвишава 600 евро

Люк Скайуокър не винаги е носел това име. В оригиналния сториборд на "Междузвездни войни" името му е Старкилър. Ранен вариант от сценария на филма е част от селекция, която ще бъде пусната на търг в края на седмицата.

Сред предметите са сториборд и рисунки към филма, както и различни форми на концептуално изкуство. Днес, когато култовата поредица е толкова известна, е трудно да си представим времената, в които героите са били просто скица, преди да се превърнат във филмови легенди. Всички тези предмети представляват повратна точка в индустрията на визуалните ефекти.

Феновете на филма, които имат достатъчно добри финансови възможности, могат да бръкнат дълбоко в джобовете си, ако искат да получат парче от историята на „Междузвездни войни". Цените на артикулите варират от 600 долара до 15 000 долара.

Междувременно в началото на месеца изтекоха поредица спойлери за седмата част от междузвездната сага. Дали да им се вярва или не - въпросът не е получил еднозначен отговор, а самият филм се очаква през 2015 година.

И ако искате и ние да ви зарадваме със спойлер, четете надолу, ако не - можете просто да пребродите през галерията с първи сценарии и изображения.

Според някои специализирани сайтове, новата част ще включва няколко основни обрати като например Люк Скайуокър да е зъл киборг, а британската актриса Дейзи Ридли да е в ролята на Кира.

Според спойлерите в „Междузвездни войни: Епизод VII" Люк ще е „последният от вида си", защото джедаите са се отдали на „тъмната страна" на Силата. Засега тези детайли се приемат за спекулации, но все пак са възможно развитие на сценария. Зла роля за Скайуокър е предложена и от Джордж Лукас за „Завръщането на джедаите". Тогава Лукас твърди, че това би бил краен вариант - Люк Скайуокър да поеме ролята на Дарт Вейдър, „като убива флота и завладявайки вселената".

В стремежа си да намери липсващите джедаи, Дейзи Ридли и щурмовакът Джон Бойега пътуват към убежището на Люк на хълмиста снежна планета. Те влизат в храм, където фигура с качулка седи на трон. Тази фигура е Люк Скайуокър приел формата на киборг, който гледа изгорелия шлем на Дарт Вейдър с „благоволение и дори обич".

Все пак тези „спойлери" могат да се окажат само спекулации, които нямат нищо общо с това, което реално ще се появи на екран в края на 2015 година. Дж. Дж Ейбрамс и екипът му досега остават мълчаливи, що се отнася до сценария.

Oще: star wars  дарт вейдър  люк скайуокър  междузвездни войни  скайуокър  спойлери  хан соло 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.