Webcafe

Ах, този Street Art!

Lifecafe, по Bored Panda
23.05.2014, 16:23 (обновена 23.05.2014, 17:08)

1 от 20 снимки Назад Напред

street art

Обикновено уличното изкуство е ярко, изпъкващо, натрапчиво и напълно не се вписва в околната среда. Защото целта му най-често е да привлече вниманието на минувача, за да предаде най-убедително посланието си.

Това обаче не се отнася до "графитите" в тази галерия, които имат друга задача, доста по-предизвикателна.

Замисълът на тези двуизмерни изображения е да се слеят с обстановката, да потънат в стената или фасадата, да се заиграят с всичко онова, което съществува в градската среда.

Тези "графити" са така хармонично вплетени в оклоността, че създават впечатлението, че винаги са си били там и без тях нищо не би било същото.

Всеки един от показаните тук примери за "street art" напълно би изгубил смисъла, а и очарованието си, ако бъде изваден от контекста на средата.

Ето защо в този вид изкуство, избирането на мястото е първото и основно предизвикателство към въображението на артистите, много преди избирането на материали и техники на изображение.

В този смисъл показаното "изкуство" може да бъде наречено и "интерактивно", защото директно комуникира с околната среда и е насочено именно и единствено към хармонизирането с нея.

Oще: графити  стрийт арт  улични рисунки 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.