Webcafe

Октопод на простора и още "кулинарни" провокации

webcafeLifecafe
05.07.2017, 17:36 (обновена 05.07.2017, 18:26)

1 от 14 снимки Назад Напред

food maps

Снимка: © Webcafe.bg

Food Maps събира 11 фотографи от целия свят, в чиито обективи попада културата на храната. Вижте в галерията част от тях.

Кирил Станоев

Културата на храната е напът да се превърне в нов жанр във фотографията. Всеки етап от производството до сервирането на различни хранителни продукти все по-често попада в обектива и от това се ражда ново изкуство, което запечатва обичаи, традиции и кулинарни въздействия от всички краища на земното кълбо.

Оказва се, че освен за традиционните готварски книги и онлайн платформи, фотографията на храна задава ново течение и в интериорния дизайн. Тази тенденция, която обединява кулинарията и фотографията предоставя множество различни ракурси, от които може да бъде видян култът към храната.

Изложбата Food Maps в галерия "Червената точка", в София събира 11 фотографи с отношение към кухнята в един кураторски проект.

Зад подбора на изложбата, която беше открита на 4 юли, седи известният куратор Мариета Ценова. До 27 юли ще могат да се видят визиите за храненето, кулинарните обичаи и хранителните продукти на 11 автори, сред които Диди Бунова, Илиан Илиев, Кирил Станоев, Любка Атанасова, Павел Червенсков, Пламен Петков, София Терзиева, Тим Клинч, Тита и Елена Койчеви, Филип Попов.

Чрез тяхната гледна точка можем да се докоснем до храната по начин, който съвременният човек, често не забелязва - като изкуство, източник на красота и уникалност.

Вижте галерията

Oще: food maps  галерия "червената точка"  изложба  изложба на храна  кулинария  снимки на храна  фотографи  хранене  ядене 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.