Webcafe

Зад плексигласа

webcafeLifecafe
27.05.2015, 11:53 (обновена 27.05.2015, 17:34)

1 от 11 снимки Назад Напред

Hatnim Lee, фотография, магазин, алкохол, магазин за алкохол

Снимка: © Hatnim Lee

Клиентите се превръщат в членове на едно огромно семейство

Когато родената в Корея фотографка Хатним Лий е дете, магазинът за алкохол на нейните родители във Вашингтон се превръща в неин втори дом.

Лий е съвсем малка, когато семейството й се мести в САЩ, и тя прекарва голяма част от времето си да им помога с малкия бизнес.

Клиентите се превръщат в членове на едно огромно семейство.

"Плексиглас" е албумът на Лий, който документира малкото общество, което се създава около магазина за алкохол.

Снимките на фотографката са посветени и на усиления труд на семейството й, както и на всички онези, с които се е запознала, благодарение на това.

Семейство Лий прекарва повече време в магазина, отколкото у дома.

Магазинът работи 6 дни в седмицата. С годините Лий опознала редовните клиенти и техните навици при пазаруването, а и не само.

Лий не си е и помисляла да грабне фотоапарата преди да завърши гимназия. След това обаче се записала на курс и правенето на портрети в магазина се превърнало в нейно хоби. Родителите й харесали идеята, а клиентите скоро свикнали да я виждат с камера в ръка зад тезгяха.

Любимите й персонажи са деца, кучета и възрастни хора.

За съжаление, сплотената атмосфера в магазина може и да бъде разрушена.

В града тече облагородяване, а с него идват и нов тип клиенти. Повечето от тях наминават след работа, но пък редовните са на изчезване.

Мнозина от тях страдат от алкохолизъм и наркозависимост.

Някои от онези, които Лий е заснела, вече не са на този свят, но тя казва, че винаги ще ги помни така - на една ръка разстояние от плексигласа.

Вижте в галерията портретите на Хатним Лий!

Oще: hatnim lee  алкохол  вашингтон  галерии  галерия  магазин  магазин за алкохол  магазин за алкохол и цигари  плексиглас  фотография  цигари 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.