Webcafe

Местата по света, чиито тайни остават неразгадани

webcafeLifecafe
02.10.2017, 17:04 (обновена 06.10.2017, 09:54)

1 от 9 снимки Назад Напред

кървави водопади, кървавите водопади

Снимка: © Wikipedia

"Кървавите водопади" на Антарктида са красива гледка – кървавочервена вода, която тече през белия сняг. Водопадите са открити през 1911-а от австралийския геолог Грифин Тейлър. Първоначално той мисли, че цветът на водопадите се дължи на водораслите в тях.

По-късно се причината най-вероятно се дължи на високи нива на железен оксид. Високото съдържание на желязо във водата е идеална среда за развитието на уникална екосистема от бактерии, каквато няма никъде другаде по света.

Тъй като в тази среда няма кислород, учените се чудят как системата оцелява. Съществува теория, че под ледниците има запечатан от природата басейн, от който идват тези бактерии. Още по-озадачаващо е взаимодействието между желязото и сярата във водата, което остава неразгадано и до днес.

От океаните до тропическите гори - навсякъде има толкова много красиви, но и мистериозни места, които си заслужава да бъдат посетени. За тях знаем малко или почти нищо, за някои е и невъзможно да научим повече. За други вече е известно на какво се дължи интересния им вид, но това не им пречи да са по-малко любопитни за туристите.

Трудно е дори да си представим как са се появили тези локации.

При други дори и науката няма обяснение. Съществуват гори, за които се твърди, че карат хората с по-слаба психика да полудяват. Има подводни градове, които се предполага, че са били дом на изчезнали цивилизации. Създаването на Стоунхендж до ден-днешен остава загадка.

Затова за тези места се носят предания и легенди. Хората обичат да приписват на паранормални сили или извънземна намеса нещата, които не могат да разберат.

От друга страна непознатото ни привлича неудържимо и искаме да проучваме и изследваме такива места.

В галерията можете да видите някои от тези загадъчни забележителности.

Oще: антарктика  водопад на вечния огън  гравитационен хълм  гравитационният хълм  езерото на скелетите  зона 51  извънземни  индия  йонагуни  кървави водопади  наска  ню йорк  орчард  остров сокотра  перу  пустинята наска  сокотра  япония 


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.09.2012, 22:25

2 Уточнител | 04.10.201702:07

СТИГА С ТИЯ СИМПЛИЗМИ

Повечето от тия "загадки" не се никакви загадки, а просто любими теми на Конспираторите.
Кафе-то, забравихте да споменете една вечна тема на Конспираторите: "КОЙ построи пирамидите"?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.07.2015, 15:05

1 e-mil | 03.10.201713:33

"Зона 51"... според слуховете тя е дом на разбило се там НЛО и неговия екипаж."

Не. Слуховете са, че там се помещава НЛО-то и екипажа, за които се твърди, че са паднали в Розуел. Ама Розуел не е там, а в Ню Мексико. Съвсем различен щат на повече от 1000 км от Зона 51.

* * *
"Гравитационният хълм... Някои хора вярват, че движението напред е оптическа илюзия, но е доказано, че това не е така. Водата също отива нагоре по хълма..."

Първо, това не е един хълм. Такива наклони има доказани близо 100 в над 30 държави. А по-малко известни има на още повече места, включително в България край Стара Загора.
Но никой не е твърдял, че движението е оптическа илюзия. Коментарите са, че илюзията е в посоката на наклона. И в това няма нищо мистериозно. Оптичните илюзии не са една и две.
   

оценка

+0 -0