Webcafe

20 заведения от квАРТала, които да обиколите този уикенд

Webcafe
13.09.2017, 11:46 (обновена 15.09.2017, 15:40)

1 от 20 снимки Назад Напред

Цукерня Савенко

Сладкарница Цукерня Савенко
Ул. "Г. С. Раковски". Тук може да ядете торта и други сладкиши, приготвени от собственичката Анна Савенко - няма да устоите нито на тортите й, нито на самата нея.

Най-сладкият акцент на тазгодишното издание на фестивала на "КвАРТал фестивал" е гурме турът - обиколка на 20 кулинарни локации, всяка от които предлага различна атмосфера, храна, обслужване и с различна концепция. Барове, ресторанти, бистра, вегетарианска кухня, ретро обстановка, френска кухня, крафт бира, украинска сладкарница, бургери, италиански ястия - всяко място е уникално и предлага нещо различно, нещо, което ще ви накара да се върнете.

Когато говорим за културното многообразие на определена общност или място, храната и културата на хранене са неотменна част от това многообразие. Тази връзка е и в основата на идеята за гурме-тура на организаторите на КвАРТал фестивал.

И все пак какво е общото между всички тези места? Всички те се събират в рамките на второто издание на КвАРТал фестивал (16, 17 и 18 септември), за да насочат прожекторите към онази част от София, която трябва да бъде преоткрита, оценена и съхранена. Заради любимата ни "Стара София", която всички казваме, че обичаме. Заради културата, която на глас всички закриляме. Заради храната, която не е просто средство за оцеляване, а културен белег. Заради всичко, зад което стои колектива на КвАРТал.

Именно заведенията за хранене затварят кръга на многообразието на квартала между булевардите Мария Луиза, Васил Левски, Дондуков и Сливница. Наред с архитектурните богатства, галериите, работните пространства и работилниците тук, тези места превръщат квартала в идеално място, на което си струва да отделите време.


Още от Галерия

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.